Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 28-Μαϊ-2021 15:02

  Bloomberg: Η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητο το ρυθμό αγορών των ομολόγων

  Το παρασκήνιο πίσω από τη συζήτηση για τη «διαγραφή» δημόσιου χρέους από την ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται όλο και περισσότερο από οικονομολόγους και επενδυτές να παρατείνει τον αυξημένο ρυθμό των αγορών ομολόγων που πραγματοποιεί στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω της πανδημίας (pandemic emergency purchase programme – PEPP), παρά την οικονομική ανάκαμψη μεταδίδει το Bloomberg.

  Οι HSBC Holdings Plc, UBS Group AG και ABN Amro Bank NV είναι μεταξύ αυτών που περιμένουν το Δ.Σ. της κεντρικής τράπεζα να αποφασίσει  στην επόμενη συνεδρίαση της στις 10 Ιουνίου την παράταση του υφιστάμενου ρυθμό των αγορών.

  Ειδικότερα, η Bloomberg Economics πλέον περιμένει οι αγορές να παραμείνουν στα 85 δισ. ευρώ περίπου τον κάθε μήνα για το τρίτο τρίμηνο, αντί να υποχωρήσουν στα επίπεδα που ήταν το πρώτο τρίμηνο.  

  Η εκτίμηση αυτή ακολουθεί ένα μπαράζ δηλώσεων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της ΕΚΤ εναντίον μιας απόφασης για μείωση των αγορών, με την ίδια την πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει την προηγούμενη εβδομάδα ότι είναι πολύ νωρίς για την περιστολή των αγορών

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ