Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Μαϊ-2021 16:23

  Ν. Αναστασιάδης: Η θετική ατζέντα της Τουρκίας στην ΕΕ προϋποθέτει και θετική συμπεριφορά

  Ν. Αναστασιάδης: Η θετική ατζέντα της Τουρκίας στην ΕΕ προϋποθέτει και θετική συμπεριφορά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Η θετική ατζέντα της Τουρκίας στην ΕΕ προϋποθέτει και θετική συμπεριφορά. Και θετική συμπεριφορά δεν είναι οι συνεχιζόμενες προετοιμασίες για εποικισμό της Αμμοχώστου, δεν είναι η πρόταση που ετέθη στο τραπέζι και παραβιάζει κατάφωρα τα ψηφίσματα των ΗΕ και ανατρέπει τη βάση λύσης με την επιδίωξη εξεύρεσης λύσης στη βάση δύο κρατών", δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

  Μετά την επίσκεψή του στο Μακάρειο Νοσοκομείο σήμερα και αναφερόμενος σε ζητήματα επικαιρότητας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο Κυπριακό τονίζοντας: "Θεωρώ αδιανόητο από δικής μου πλευράς να συναινέσω σε μια θετική ατζέντα που θα περιελάμβανε εκσυγχρονισμό της Τελωνειακής Ένωσης, που θα περιλάμβανε τη μη θεώρηση βίζας σε Τούρκους υπηκόους ή και τα όσα άλλα διεκδικεί η Τουρκία".

  Ερωτηθείς για το θέμα του ανοίγματος οδοφραγμάτων, μετά το κλείσιμο τους λόγω πανδημίας, ο Πρόεδρος είπε ότι "από δικής μας πλευράς έχουν δοθεί τα στοιχεία που θα επέτρεπε για να προχωρήσουμε. Από τουρκικής πλευράς φαίνεται ότι υπάρχει μια διχογνωμία μεταξύ των ηγετών της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Συνεπώς, εμείς επιδεικνύουμε για άλλη μια φορά την καλή μας θέληση, με βάση πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα. Στην άλλη πλευρά εναπόκειται, επιτέλους, να ανταποκριθεί στη δική μας επίδειξη καλής θέλησης".

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ