Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Μαϊ-2021 15:42

  ΗΠΑ: Υποχώρησε για τέταρτη εβδομάδα ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας

  ΗΠΑ: Υποχώρησε για τέταρτη εβδομάδα ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Πτώση για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα κατέγραψε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς περισσότεροι Αμερικανοί εμβολιάζονται και οι επιχειρήσεις ανοίγουν εκ νέου.

  Οι αιτήσεις για ένταξη σε πρόγραμμα παροχής βοήθειας σε ανέργους αυξήθηκαν κατά 38.000, στις 406.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 22 Μαίου.

  Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 425.000 νέες αιτήσεις.

  Η μείωση στον αριθμό των αιτήσεων υπογραμμίζει την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας όσο επισπεύδονται οι εμβολιασμοί και χαλαρώνουν οι ισχύοντες περιορισμοί.

  Οι προσλήψεις αναμένεται να συνεχίσουν να ανακάμπτουν στους επόμενους μήνες, όσο περισσότεροι Αμερικανοί ταξιδεύουν και κοινωνικοποιούνται.

  Τα στοιχεία για τις αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας είναι ευμετάβλητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εξαιτίας των ανεκτέλεστων υπολοίπων, φαινομένων απάτης και νέων προγραμμάτων.

  Επίσης, πολλές Πολιτείες προσφάτως ανακοίνωσαν σχέδια για απόσυρση από τα ομοσπονδιακά προγράμματα στήριξης των θέσεων εργασίας, εν μέσω συζήτησης για το εάν η βοήθεια καθιστά πιο δύσκολο στους εργοδότες να προσλάβουν εργαζόμενους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ