Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 27-Μαϊ-2021 10:30

  Η ΕΕ ξεκινά εργασίες για οικονομικές κυρώσεις στη Λευκορωσία, λέει ο Μπόρελ

  Η ΕΕ ξεκινά εργασίες για οικονομικές κυρώσεις στη Λευκορωσία, λέει ο Μπόρελ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:06

  Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσουν να συζητούν την Πέμπτη ποια τμήματα της οικονομίας της Λευκορωσίας θα στοχεύσουν με κυρώσεις μετά το περιστατικό με το αεροσκάφος της Ryanair και τη σύλληψη του Ρομάν Προτάσεβιτς, δήλωσε ο ανώτερος διπλωμάτης της ΕΕ.

  "Η αεροπειρατεία του αεροπλάνου και η κράτηση των δύο επιβατών είναι εντελώς απαράδεκτη και θα αρχίσουμε να συζητάμε για την εφαρμογή των τομεακών και οικονομικών κυρώσεων", δήλωσε ο αρχηγός εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ σε δημοσιογράφους πριν από την άτυπη συνάντηση στη Λισαβόνα.

  Είπε ότι η εργασία για ένα νέο γύρο κυρώσεων σε άτομα της Λευκορωσίας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. 

  Εκλογές στη Συρία

  Oι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Συρία δεν πληρούσαν "κανένα από τα κριτήρια μιας πραγματικά δημοκρατικής ψηφοφορίας", τονίζει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ με ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι "δεν συμβάλλουν στην επίλυση της σύγκρουσης".

  Παράλληλα, ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει ότι "η ΕΕ θεωρεί ότι οι χθεσινές εκλογές υπονομεύουν τις προσπάθειες εξεύρεσης βιώσιμης λύσης στη συριακή σύγκρουση".

  Ο ίδιος προσθέτει ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στη Συρία σύμφωνα με το ψήφισμα 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ, με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα διαφάνειας και λογοδοσίας, με όλους τους Σύρους".

  "Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να απαιτεί τον τερματισμό της καταστολής, την απελευθέρωση των κρατουμένων και την ουσιαστική δέσμευση του συριακού καθεστώτος και των συμμάχων του για την πλήρη εφαρμογή του ψηφίσματος 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ", υπογραμμίζει ο Ζοζέπ Μπορέλ.

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Τέσσερα βήματα που πρέπει να κάνει η ΕΕ απέναντι στη Λευκορωσία

  * Η Λευκορωσία κατηγορεί τη Γαλλία για "αεροπειρατεία"

  * Η KGB Λευκορωσίας χαρακτηρίζει τον Προτασέβιτς τρομοκράτη και μισθοφόρο που πολεμούσε στην Αν. Ουκρανία

  * Η Γαλλία απαγόρευσε σε αεροσκάφος της λευκορωσικής Belavia να μπει στον εναέριο χώρο της

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ