Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Μαϊ-2021 14:28

  Παγκόσμια Τράπεζα: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας

  Κορονοϊός: Η Ρωσία ανακοίνωσε 9.284 νέα κρούσματα και 364 θανάτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Παγκόσμια Τράπεζα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας το 2021, επισημαίνοντας ενδείξεις βελτίωσης στην αγορά εργασίας.

  Τόνισε ωστόσο ότι η προγραμματισμένη δημοσιονομική ενοποίηση μπορεί να πλήξει την ανάπτυξη.

  Αφού συρρικνώθηκε 3% το 2020 υπό την πίεση της πανδημίας και της πτώσης των τιμών πετρελαίου, η ρωσική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης αυτό το έτος, χάρη στην εξάπλωση των εμβολίων και της ανάκαμψης της ζήτησης.

  Σε ένα νέο report, η Παγκόσμια Τράπεζα τόνισε πως αναμένει το ΑΕΠ της Ρωσίας ότι θα αυξηθεί 3,2% το 2021 και με τον ίδιο ρυθμό το 2022, έναντι 2,9% και 3,2% αντιστοίχως, που προέβλεπε τον Μάρτιο.

  Πρόκειται για το βασικό σενάριο μιας σταδιακής μείωσης των νέων κρουσμάτων κορονοϊού, ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα.

  Η Τράπεζα τόνισε πως η Ρωσία έχει χώρο για μια πιο σταδιακή δημοσιονομική ενοποίηση σε σχέση με ό,τι είχε προγραμματιστεί, προειδοποιώντας για απώλειες της παραγωγής από τη μείωση των κυβερνητικών δαπανών.

  Παρόλο που η ρωσική οικονομική ύφεση το 2020 ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων 11 ετών, η Ρωσία απέδωσε καλύτερα από την παγκόσμια οικονομία, η οποία συρρικνώθηκε 3,8%.

  Οι πρόσφατες αμερικανικές κυρώσεις στα ρωσικά κρατικά ομόλογα δεν απειλούν την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ρωσίας χάρη στα ισχυρά μακροοικονομικά-δημοσιονομικά "μαξιλάρια” και στο σχετικά μέτριο ποσοστό των συμμετοχών των νέων επενδυτών σε ρωσικά κρατικά ομόλογα, το οποίο αντισταθμίζεται από τους εγχώριους επενδυτές, ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ