Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Μαϊ-2021 13:58

  Φάουτσι: Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν το εργαστήριο στην Γιουχάν για έρευνα για κορονοϊό

  Φάουτσι: Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν το εργαστήριο στην Γιουχάν για έρευνα για κορονοϊό
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Για μια "μικρή” συνεργασία με επιστήμονες στη Γιουχάν για την μελέτη του κορονοϊού των νυχτερίδων έκανε λόγο ο Άντονι Φάουτσι, όπως αναφέρει το Fox News. 

  Το συγκεκριμένο σχόλιο από τον επικεφαλής Αμερικανό επιδημιολόγο έγιναν κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής που εξετάζει τα οικονομικά του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ και σε απάντηση του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Mark Pocan. 

  O Άντονι Φάουτσι ερωτήθηκε συγκεκριμένα αν τα 600.000 δολάρια της δωρεάς της ΝIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases) δηλαδή της αμερικανικής κρατικής οντότητας που διερευνά και καθορίζει μέτρα για τις μολυσματικές ασθένειες, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Φάουτσι, διοχετεύθηκαν σε ένα γκρουπ ονόματι EcoHealth Alliance, το οποίο με τη σειρά του πλήρωσε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν για να ερευνήσει τον κίνδυνο της μόλυνσης των ανθρώπων από τον κορονοϊό των νυχτερίδων. 

  "Θα ήταν σχεδόν παράβαση καθήκοντος εάν δεν το μελετούσαμε και ο μόνος τρόπος να διεξαγάγεις τέτοιες έρευνες είναι πας στην πηγή των γεγονότων” δήλωσε ο Φάουτσι και πρόσθεσε "Δεν μπορείς να μελετήσεις τις νυχτερίδες στο… Fairfax της Βιρτζίνια, για να μάθεις που μπορεί να σε οδηγήσει  η επαφή ζώου- ανθρώπου”. 

  Σχετικά με τα χρήματα ανέφερε ότι η επιχορήγηση ήταν ύψους $600.000 για μια περίοδο πέντε ετών. Ήταν ένα "μέτριο” ποσό.  Ο σκοπός ήταν η μελέτης της διεπαφής ζώου – ανθρώπου και να διευκρινιστεί αν αυτοί οι ιοί από την νυχτερίδα ήταν ακόμα σε θέση να μολύνουν τους ανθρώπους. 

  Ένας εκπρόσωπος της EcoHealth δήλωσε στο FOX Business χτες ότι η χρηματοδότησή από το NIH έχει παγώσει. Η Wall Street Journal είχε αναφέρει τον Αύγουστο ότι τον Ιούλιο του 2020, το NIH δήλωσε στην EcoHealth ότι η χρηματοδότησή της θα παγώσει εν μέσω ανησυχιών ότι το Ινστιτούτο ιολογίας του Γουχάν μπορεί να μην ακολουθούσε τα πρότυπα ασφαλείας και ότι η EcoHealth δεν παρακολουθούσε σωστά τις δραστηριότητες του εργαστηρίου.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ