Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Μαϊ-2021 11:44

  Panetta (ΕΚΤ): Δεν βλέπει ενδείξεις διατήρησης των πληθωριστικών πιέσεων

  Τράπεζες: Κατά 30 δισ. ευρώ αύξησαν τον δανεισμό τους από την ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Fabio Panetta, τόνισε πως δεν βλέπει ενδείξεις διατήρησης των πληθωριστικών πιέσεων που θα επιτρέψουν την μείωση των αγορών ομολόγων ακόμη, στην πιο πρόσφατη κίνηση ενός ανώτερου αξιωματούχου να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις για επικείμενη αλλαγή πολιτικής.

  ‘Μόνο μια διαρκής αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων, που αντικατοπτρίζεται σε μια ανοδική τάση του υποκείμενου πληθωρισμού και που φέρνει τον πληθωρισμό και τις πληθωριστικές προσδοκίες αντίστοιχα με τον στόχο μας, θα μπορούσε να δικαιολογήσει μια μείωση στις αγορές μας”, ανέφερε ο Panetta σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στη Nikkei.

  "Αλλά δεν είναι αυτό που προβλέψαμε τον Μάρτιο. Και έκτοτε, δεν έχω δει αλλαγές στις συνθήκες χρηματοδότησης ή στις οικονομικές προοπτικές που θα μετατοπίζουν την πορεία του πληθωρισμού προς τα άνω”, πρόσθεσε.

  Ο Panetta επίσης τόνισε την πρόσφατη άνοδος του ευρώ, δηλώνοντας ότι "σε αυτό το περιβάλλον, δεν αποτελεί έκπληξη ότι έχουμε επίσης δει μια συνεχή, αμελητέα άνοδο της ισοτιμίας, η οποία -εάν συντηρηθεί- θα αποδυναμώσει τις πληθωριστικές πιέσεις”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ