Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Μαϊ-2021 09:58

  Vectura Group: Συμφώνησε στην εξαγορά της από την Carlyle έναντι 1,36 δισ. δολαρίων

  Vectura Group: Συμφώνησε στην εξαγορά της από την Carlyle έναντι 1,36 δισ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Vectura Group, μια βρετανική φαρμακευτική εταιρεία που εστιάζει στα εισπνευόμενα φάρμακα, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε στην εξαγορά της ύψους 958 εκατ. στερλίνων (1,36 δισ. δολαρίων) από την επενδυτική εταιρεία The Carlyle Group.

  Οι μέτοχοι θα λάβουν 136 πένες σε μετρητά συν ένα μέρισμα 19 πενών για κάθε μία μετοχή, όπως προβλέπουν οι όροι της συμφωνίας, αντιπροσωπεύοντας ένα premium 32% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Τρίτη.

  Ο πρόεδρος της Vectura, Bruno Angelici, δήλωσε πως η εταιρεία είχε εμφανίσει σημαντική πρόοδο από το 2019 που εφαρμόζει συγκεκριμένη στρατηγική, για να γίνει μια κορυφαία εταιρεία που εστιάζει στα εισπνεόμενα.

  Τόνισε πως ενώ το δ.σ. παραμένει αισιόδοξο για τα θεμελιώδη του ομίλου και την στρατηγική του, η "ελκυστική πρόταση” εξασφάλισε την μελλοντική αξία για τους μετόχους σε μετρητά, σήμερα.

  Η Vectura έχει 13 βασικά εισπνεόμενα και 11 μη εισπνεόμενα προϊόντα που διατίθενται από συνεργάτες με δικαιώματα παγκοσμίως και ένα ποικίλο συνεργαζόμενο χαρτοφυλάκιο φαρμάκων στην κλινική ανάπτυξη.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ