Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Μαϊ-2021 23:56

  ΗΠΑ: Στο στόχαστρο των αρχών η Amazon για αντιανταγωνιστικές πρακτικές

  Τι φέρνει η συνεργασία της Amazon με τα ΕΛΤΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αγωγή κατά της Amazon.com Inc. για φερόμενη εμπλοκή της εταιρείας σε αντιανταγωνιστικές πρακτικές που οδήγησαν σε αύξηση των τιμών για τους καταναλωτές υπέβαλε ο γενικός εισαγγελέας για την Washington, D.C. όπως μεταδίδει το Bloomberg.

  Η αγωγή για παραβίαση του ανταγωνισμού, η πρώτη κατά της Amazon στις ΗΠΑ, ανοίγει ένα νέο μέτωπο στην καμπάνια κατά μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, αναφέρει το πρακτορείο. Αυτή είναι η έκτη τέτοια υπόθεση κατά τεχνολογικών κολοσσών το τελευταίο έτος σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο.

  Ο γενικός εισαγγελέας, Karl Racine υπέβαλε μόνος του την αγωγή, αντί να συνεργαστεί με άλλες πολιτείες, κάτι που αποτελεί πάντως κοινή πρακτική, ενώ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει εάν θέλουν και άλλες πολιτείες να συμμετάσχουν. Ανέφερε ακόμα ότι συνεργάζεται με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC).

  Ο Racine υποστηρίζει ότι οι πολιτικές της Amazon που διέπουν συνδεδεμένους τρίτους τους απαγορεύουν να προσφέρουν προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες, κάτι που έχει οδηγήσει σε τεχνητά υψηλές τιμές για τους καταναλωτές και έχει αφήσει την εταιρεία να χτίσει µονοπωλιακή πρακτική.

  "Η Amazon αυξάνει την κυριαρχία της στην αγορά και παρανόμως περιορίζει την ικανότητα άλλων πλατφορμων να διεκδικήσουν μερίδιο της αγοράς", ανέφερε ο Racine.

  Το Bloomberg σημειώνει πάντως ότι τέτοιου είδους αντιμονοπωλιακές υποθέσεις διαρκούν πολλά χρόνια και είναι δύσκολα να αποδειχθούν. Η υπόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατά της Google δεν θα πάει σε δίκη μέχρι τουλάχιστον το 2023.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ