Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 25-Μαϊ-2021 23:14

  Αύξηση των πτήσεων καταγράφει στα αεροδρόμιά της ανά τον κόσμο και η Fraport

  Αύξηση των πτήσεων καταγράφει στα αεροδρόμιά της ανά τον κόσμο και η Fraport
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας εκτιμά ότι ο αριθμός των πτήσεων τον Ιούνιο θα φθάσει στο 50% του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, στο 55% τον Σεπτέμβριο και στο 65% τον Δεκέμβριο. Αύξηση των πτήσεων καταγράφει στα αεροδρόμιά της ανά τον κόσμο και η εταιρία Fraport.

  Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Fraport ανακοίνωσε εγκαίρως, λίγο πριν από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της την 1η Ιουνίου, ότι θέτει εκ νέου σε λειτουργία τον βορειοδυτικό διάδρομο του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης, καθώς και τον Τερματικό Σταθμό 2. Τα αριθμητικά στοιχεία κίνησης στο αεροδρόμιο είναι ακόμη χαμηλά, επισημαίνει η εφημερίδα, ενώ ο κλάδος ανακάμπτει πιο αργά από ό,τι αρχικά ήλπιζαν οι εμπλεκόμενοι. Η πανδημία κόστισε, μεταξύ άλλων, την απώλεια 4.000 από τις 22.000 θέσεις εργασίας της Fraport.

  Με την σταδιακή άρση των περιορισμών ωστόσο η εταιρία ελπίζει σε ταχεία ανάκαμψη και διαπιστώνει ήδη "μεγάλη αύξηση" της κίνησης σε όλα τα αεροδρόμιά της, από τη Λίμα του Περού έως τη Σιάν της Κίνας. Ταυτόχρονα, στο διάστημα της πανδημίας οι μεταφορές εμπορευμάτων γνώρισαν τεράστια άνθιση. Μόνο στην Φρανκφούρτη, η αύξηση έφθασε στο 13% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019.

  Οι ελπίδες για επιστροφή του κλάδου σε πλήρη λειτουργία ενισχύονται και από την έρευνα της Concur, σύμφωνα με την οποία το 96% εκείνων που ταξίδευαν για επαγγελματικούς λόγους πριν από την πανδημία θέλουν να το επαναλάβουν εντός των επόμενων δώδεκα μηνών.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ