Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Μαϊ-2021 13:11

  Eπιτυχημένη δοκιμαστική πτήση στο διάστημα για την Virgin Galactic του Μπράνσον - Εκτίναξη 36% για τη μετοχή

  Eπιτυχημένη δοκιμαστική πτήση στο διάστημα για την Virgin Galactic του Μπράνσον - Εκτίναξη 36% για τη μετοχή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μετοχή της Virgin Galactic εκτινάχθηκε κατά 36% στις ηλεκτρονικές προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η εταιρεία την οποία ίδρυσε ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον κατάφερε να διενεργήσει την πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση της στο διάστημα εδώ και πάνω από δύο χρόνια, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

  Η πτήση του VSS Unity από το Νέο Μεξικό των ΗΠΑ το Σάββατο αποτελεί κομβικό βήμα στο μονοπάτι της εταιρείας προς την εμπορική δραστηριότητα παροχής "τουριστικών" πτήσεων στο διάστημα. Η επιτυχία της πτήσης θέτει και πάλι στα "πόδια" του το πρόγραμμα της Virgin Galactic για την έναρξη της σχετικής δραστηριότητας και τη συνέχιση της πώλησης εισιτηρίων.

  "Θεωρούμε το συγκεκριμένο γεγονός κομβικής σημασίας", σημειώνει ο Michael Ciarmoli, αναλυτής στην Truist Securities, σε σημείωμά του προς τους πελάτες της εταιρείας του.

  Η πτήση αποτέλεσε επίσης παράγοντα προσκόμισης εσόδων στην εταιρεία, καθώς χρησιμοποιήθηκε στο πλαίσιο επιστημονικών πειραμάτων της NASA, ενώ συνέλεξε και σημαντικά στοιχεία για λογαριασμό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπλοΐας (FAA) των ΗΠΑ.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ