Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 22-Μαϊ-2021 20:57

  Αυστρία-Κορονοϊός: Ήρε τους συνοριακούς ελέγχους προς Τσεχία και Σλοβακία

  Αυστρία-Κορονοϊός: Ήρε τους συνοριακούς ελέγχους προς Τσεχία και Σλοβακία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε άρση της προσωρινής επαναφοράς των συνοριακών ελέγχων με την Τσεχία και τη Σλοβακία, την οποία η ίδια είχε επιβάλει από τον περασμένο Ιανουάριο, προχώρησε σήμερα η Αυστρία, η οποία διενεργούσε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα με τις δύο γειτονικές της χώρες λόγω του εκεί μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού.

  Από σήμερα, αυτή η διάταξη έχει καταργηθεί, ανακοίνωσε το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ οι έλεγχοι του κανονισμού εισόδου Covid-19, για τους οποίους έδωσε διευκρινίσεις το υπουργείο Υγείας.

  Σύμφωνα με αυτές, από σήμερα, τα άτομα από μια χώρα με χαμηλή συχνότητα μόλυνσης που δεν μπορούν να αποδείξουν με αξιοπιστία ότι έχουν μείνει αποκλειστικά στην Αυστρία ή τη χώρα προέλευσης τους εντός των τελευταίων δέκα ημερών, πρέπει να επιδείξουν πιστοποιητικό είτε εμβολιασμού, είτε ανάρρωσης από τη νόσο, είτε πρόσφατο αρνητικό τεστ.

  Εάν κάποιος δεν έχει ένα από αυτά τα πιστοποιητικά, πρέπει να υποβληθεί σε τεστ εντός 24 ωρών, και, σε αντίθεση με εκείνους που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει, οι έχοντες υποβληθεί σε τεστ πρέπει να μείνουν σε καραντίνα, την οποία μπορούν να εγκαταλείψουν μετά από πέντε ημέρες, έπειτα από νέο αρνητικό τεστ.

  Η είσοδος από χώρες με παραλλαγές στελεχών του ιού -- δηλαδή από τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική - θα επιτρέπεται στο μέλλον για ορισμένες ομάδες ανθρώπων, και αυτό ισχύει για συμμετοχή σε ανθρωπιστικές αποστολές, για άτομα που έχουν κληθεί από τα δικαστήρια ή τις αρχές, για συνοδούς στο πλαίσιο εισόδου για ιατρικούς λόγους, καθώς και για ανθρώπους που ταξιδεύουν λογω επαγγέλματος σε διεθνή οργανισμό, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να επιδείξουν αρνητικό τεστ PCR.

  Χιλιάδες άνθρωποι από Τσεχία και Σλοβακία διασχίζουν τακτικά στην πλειονότητά τους σε καθημερινή βάση– τα σύνορα προς την Αυστρία για την εργασία τους εκεί, και πολλοί από αυτούς εργάζονται σε συστημικά σημαντικούς κλάδους όπως η υγειονομική περίθαλψη.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ