Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 20:48

  Η Τράπεζα του Μόντρεαλ πούλησε μετοχές της Microsoft αξίας 275 εκατ. δολαρίων

  Η Τράπεζα του Μόντρεαλ πούλησε μετοχές της Microsoft αξίας 275 εκατ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα του Μόντρεαλ (ΒΜΟ) του Καναδά πούλησε μετοχές της Microsoft αξίας περίπου 275 εκατ. δολαρίων εξαιτίας της σύμβασης που υπέγραψε πρόσφατα η εταιρεία με τον αμερικανικό στρατό για προμήθεια ακουστικών επαυξημένης πραγματικότητας. 

  Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της τράπεζας την Παρασκευή, οι υπεύθυνοι διαχειριστές επενδύσεων της BMO ανησυχούσαν ότι το συμβόλαιο ύψους 22 δισ. δολαρίων με τον αμερικανικό στρατό που κέρδισε η Microsoft τον Μάρτιο μεταθέτει την τεχνολογία από το στάδιο της απόδειξης της σύλληψης σε ένα προϊόν έτοιμο για πεδίο μάχης εκτός της εντολής των επενδυτικών στρατηγικών της.

  Η σύμβαση "έρχεται σε αντίθεση με την κεντρική επενδυτική φιλοσοφία μας να αποφεύγουμε εταιρείες με επιζήμιες επιχειρηματικές πρακτικές, και κατατάσσουμε τον κατά παραγγελία στρατιωτικό εξοπλισμό ως ένα στοιχείο που αποφεύγουμε", δήλωσε ο Jamie Jenkins, επικεφαλής της ομάδας Responsible Global Equities της BMO.

  Πολλά παραδοσιακά επενδυτικά funds με κοινωνικό προσανατολισμό αποκλείουν την ιδιοκτησία αμυντικών εργολάβων ή εταιρειών που εμπλέκονται σε τομείς όπως το αλκοόλ ή ο τζόγος. Η κίνηση της BMO δείχνει πώς τέτοιες απαγορεύσεις μπορούν να επεκταθούν σε εταιρείες τεχνολογίας που συνεργάζονται με κυβερνητικές υπηρεσίες.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ