Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 13:34

  Bundesbank: Αφήνουμε πίσω την πανδημία το φθινόπωρο εάν "τρέξουν" οι εμβολιασμοί

  Bundesbank: Αφήνουμε πίσω την πανδημία το φθινόπωρο εάν "τρέξουν" οι εμβολιασμοί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γερμανική οικονομία θα μπορούσε να αφήσει πίσω της την πανδημία ήδη από το φθινόπωρο, εάν η εμβολιαστική εκστρατεία ανεβάσει ταχύτητα και χαλαρώσουν περαιτέρω οι περιορισμοί, ανέφερε η κεντρική τράπεζα.

  Η Bundesbank προέβλεψε ακόμη ότι ο γερμανικός πληθωρισμός θα μπορούσε να διαμορφωθεί στο 4% μέχρι το τέλος του έτους, αν και εν μέρει εξαιτίας της αντιστροφής μιας προηγούμενης μείωσης του ΦΠΑ.

  Τόνισε πως το γερμανικό ΑΕΠ πιθανότατα θα αυξηθεί σημαντικά αυτό το τρίμηνο, χάρη στη βιομηχανική παραγωγή και τις κατασκευές και η οικονομία θα μπορούσε να ξεπεράσει το προ πανδημίας μέγεθος της το φθινόπωρο, καθώς και οι επιχειρήσεις του τομέα υπηρεσιών επιστρέφουν επίσης σε λειτουργία.

  "Εάν υπάρξει ραγδαία πρόοδος στην εμβολιαστική εκστρατεία, υπάρχει η προοπτική οι περιορισμοί να χαλαρώσουν σημαντικά στους επόμενους μήνες”, αναφέρει στο μηνιαίο της report η κεντρική τράπεζα.

  "Το ΑΕΠ θα μπορούσε να αναπτυχθεί σημαντικά στο γ΄ τρίμηνο και θα μπορούσε να υπερβεί τα προ κρίσης επίπεδα το φθινόπωρο”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ