Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 13:13

  Κέρδη-ρεκόρ στο τρίμηνο για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ινδίας

  Κέρδη-ρεκόρ στο τρίμηνο για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ινδίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η State Bank of India ανακοίνωσε κέρδη-ρεκόρ για το τρίμηνο υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις, καθώς οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια υποχώρησαν, και ανακοίνωσε η διανομή μερίσματος για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις μήνες, στέλνοντας τη μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας της Ινδίας σε υψηλό 11 εβδομάδων.

  Οι περισσότερες ινδικές τράπεζες έχουν ανακοινώσει ισχυρούς αριθμούς για το τελευταίο τρίμηνο της χρήσης, από χαμηλότερη βάση και καθώς ο λιανικός δανεισμός ανέκαμψε πριν από το δεύτερο κύμα του κορονοϊού.

  Έκτοτε, η πιστωτική ανάπτυξη έχει πληγεί και οι πιστωτές βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.

  Για το τρίμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου, τα καθαρά κέρδη της SBI αυξήθηκαν 80% στα 64,51 δισ. ρουπίες (883,09 εκατ. δολάρια) έναντι των 35,81 δισ. ρουπίες πριν από ένα χρόνο, ανέφερε η κρατική τράπεζα.

  Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα κέρδη θα διαμορφωνόταν στα 61,47 δισ. ρουπίες.

  Η μετοχή της τράπεζας σημείωσε άνοδο 5,2% και διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαΐου μετά από τα αποτελέσματα, ενώ από την αρχή του έτους έχει σημειώσει άνοδο 40%.

  Ανακοίνωσε μέρισμα 4 ρουπιών ανά μετοχή, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2017, όταν είχε ανταμείψει τους μετόχους με 2,6 ρουπίες ανά μετοχή.

  Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια μειώθηκαν 16,6% στα 99,14 δισ. ρουπίες στο δ΄ τρίμηνο μέχρι τις 31 Μαρτίου.

  Τα καθαρά έσοδα από τόκους αυξήθηκαν 19% ενώ το καθαρό περιθώριο από τόκους, ενισχύθηκε στο 3,11%, υψηλότερα 17 μονάδες βάσης από το περασμένο έτος.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ