Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 12:02

  Richemont: Αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της ιδιοκτήτριας των Cartier

  Richemont: Αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της ιδιοκτήτριας των Cartier
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Cartier, Richemont, πρότεινε τον διπλασιασμό του μερίσματος της στα προ πανδημίας επίπεδα, καθώς η ισχυρή ζήτηση για κοσμήματα βοήθησε στην άνοδο των καθαρών κερδών και στον περιορισμό της πτώσης των πωλήσεων για τη χρήση 2020/2021.

  Οι πωλήσεις πολυτελών ρολογιών έχουν ανακάμψει από το πανδημικό πλήγμα και η Richemont, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία σε πολυτελή αγαθά, τα έχει πάει αρκετά καλύτερα από την ανταγωνιστική Swatch Group χάρη στην έκθεσή της στον γοργά αναπτυσσόμενο τομέα των κοσμημάτων.

  "Η τάση συνεχίζεται, όχι μόνο στην Ασία και στην Κίνα, αλλά επίσης σε περιοχές όπως οι ΗΠΑ. Η Ευρώπη δεν έχει ανακάμψει”, τόνισε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος Johann Rupert σε δημοσιογράφους.

  Πρόσθεσε ακόμη ότι η εταιρεία είχε έναν πολύ ισχυρό ισολογισμό και ισχυρές ταμειακές ροές.

  Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 38% στα 1,2890 δισ. Ευρώ στη χρήση μέχρι τον Μάρτιο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις, χάρη επίσης στην αντιστροφή των καθαρών συναλλαγματικών ζημιών και στον επανυπολογισμό της αξίας των χρηματοοικονομικών επενδύσεων.

  Η Richemont πρότεινε μέρισμα 2 ελβετικών φράγκων ανά μετοχή για τη χρήση 2020/2021.

  Οι πωλήσεις μειώθηκαν 5% σε σταθερό νόμισμα στα 13,4 δισ. Ευρώ, αν και χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν καθώς οι πωλήσεις των Cartier και Van Cleef & Arpels αυξήθηκααν 62% στο τελευταίο τρίμηνο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ