Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 21-Μαϊ-2021 11:01

  Ευρωζώνη: Σε υψηλό 39 μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI για μεταποίηση και υπηρεσίες

  Ευρωζώνη: Σε υψηλό 39 μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI για μεταποίηση και υπηρεσίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η επιχειρηματική ανάπτυξη στην ευρωζώνη επιταχύνθηκε, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών ετών αυτό τον μήνα, καθώς η ισχυρή ανάκαμψη του κυρίαρχου τομέα των υπηρεσιών, ενίσχυσε την ώθηση ενός -ήδη σε ανάκαμψη- τομέα της μεταποίησης.

  Μετά την αργή έναρξη των εμβολιασμών σε όλη την Ευρώπη, ο ρυθμός αυξάνεται, επιτρέποντας την άρση κάποιων περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  Καθώς οι περισσότερες δραστηριότητες ανοίγουν, ο σύνθετος ΡΜΙ σημείωσε άνοδο στις 56,9 μονάδες τον Μάιο από τις 53,8 μονάδες του Απριλίου.

  Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2018 και είναι αρκετά υψηλότερα από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από την ύφεση.

  Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 55,1 μονάδες.

  Ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, τόνισε πως τα μέτρα περιορισμού του ιού έχουν χαλαρώσει από τον Μάιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο, διευκολύνοντας μια αξιοσημείωτη βελτίωση στην επιχειρηματική δραστηριότητα του τομέα υπηρεσιών, που έχει συνοδευτεί από άλλη μια ανάπτυξη-ρεκόρ της μεταποίησης.

   

  Ο ΡΜΙ του τομέα των υπηρεσιών ανέκαμψε στις 55,1 μονάδες από τις 50,5 μονάδες τον Απρίλιο, αρκετά υψηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις για 52,3 μονάδες.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ