Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Μαϊ-2021 13:57

  Μεσανατολικό: Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συνεδριάζει εκτάκτως στις 27 Μαΐου

  Μεσανατολικό: Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συνεδριάζει εκτάκτως στις 27 Μαΐου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα εκτάκτως με θέμα την σύγκρουση Ισραήλ- Παλαιστινίων, όπως έγινε γνωστό.

  Η συνεδρίαση, που είναι προγραμματισμένη για τις 27 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα του Πακιστάν, ως συντονιστή του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, και των παλαιστινιακών αρχών οι οποίες συγκέντρωσαν επαρκή αριθμό υπογραφών από τις 47 χώρες μέλη του Συμβουλίου, επεσήμανε ο ΟΗΕ σε σύντομη ανακοίνωσή του.

  Στη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής οι χώρες θα εξετάσουν "τη σοβαρή κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

  Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πραγματοποιεί τουλάχιστον τρεις τακτικές συνεδριάσεις ετησίως, όμως αν το ζητήσει το ένα τρίτο των κρατών μελών του μπορεί να συνεδριάσει εκτάκτως ανά πάσα στιγμή.

  Από τη δημιουργία του τον Ιούνιο του 2006 το Συμβούλιο έχει πραγματοποιήσει 29 έκτακτες συνεδριάσεις για να εξετάσει επείγουσες καταστάσεις και έχει καταδικάσει πολλές φορές το Ισραήλ, κυρίως για την κατάσταση στη Γάζα.

  Η προηγούμενη έκτακτη συνεδρίαση που αφορούσε την επιδείνωση "της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις κατεχόμενες παλαιστινιακές περιοχές, περιλαμβανομένης της Ανατολική Ιερουσαλήμ” πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2018. Και η πρώτη έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου, στις 5 Ιουλίου 2006, επίσης αφορούσε το ίδιο θέμα.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ