Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Μαϊ-2021 11:45

  Ο Ερντογάν σχεδιάζει έκδοση "πράσινων" ομολόγων για να σώσει την Οικονομία και... τον εαυτό του

  Ο Ερντογάν σχεδιάζει έκδοση "πράσινων" ομολόγων για να σώσει την Οικονομία και... τον εαυτό του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τουρκία αναπτύσσει ένα νομικό πλαίσιο που να της επιτρέπει να πουλά ομόλογα στο εξωτερικό με βάση κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια, ανέφερε το Bloomberg την Πέμπτη.

  Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στοχεύει στην οριστικοποίηση των ρυθμίσεων έως το τέλος του έτους, δήλωσε το Bloomberg, επικαλούμενο έναν υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών που δεν ταυτοποίησε.

  Η Τουρκία θα μπορούσε να πουλήσει τα λεγόμενα ομόλογα ESG κατά τη διάρκεια του 2021, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, δήλωσε ο αξιωματούχος. Το Υπουργείο Οικονομικών θα είναι σε θέση να προσφέρει το χρέος σε διάφορα νομίσματα, μερικά από τα οποία θα συνδέονται με αιολικά πάρκα και άλλα έργα που προάγουν τη διαβίωση χωρίς άνθρακα, δήλωσε το Bloomberg.

  Η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να πουλήσει ομόλογα στο εξωτερικό για να χρηματοδοτήσει ένα αυξανόμενο έλλειμμα του προϋπολογισμού που διογκώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19. Έχει πουλήσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ευρωομόλογα φέτος σε σύγκριση με ένα στόχο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του έτους.

  Η Τουρκία και άλλες χώρες στοχεύουν να επωφεληθούν από μια αγορά που αναπτύσσεται ραγδαία - περισσότερα από τα μισά χρήματα που επενδύονται σε ευρωπαϊκά χρηματιστηριακά κεφάλαια ρέουν σε οχήματα που λένε ότι συμμορφώνονται με τις αρχές του ESG, σύμφωνα με το Bloomberg.

  Πέτρος Κράνιας

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Ισλαμιστές εναντίον Κεμάλ: Ο Ερντογάν σχεδιάζει να "ελέγξει" τη μεγαλύτερη τράπεζα της Τουρκίας

  * Ισλαμικές τράπεζες και ομόλογα sukuk: Ο Ερντογάν ωθεί την Τουρκία στην αγκαλιά των Αράβων για να σωθεί

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ