Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Μαϊ-2021 11:01

  Νέα έκδοση του εμβολίου της Pfizer που θα αποθηκεύεται σε απλό καταψύκτη, προανήγγειλε ο Μπουρλά

  Ο Άλμπερτ Μπουρλά βοήθησε να σωθεί ο κόσμος - Μπορεί να σώσει και τη μετοχή της Pfizer;
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε διαδικασία παραγωγής μίας νέας αλλά και μίας βελτιωμένης έκδοσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού βρίσκεται η Pfizer, σύμφωνα με τον CEO της Άλμπερτ Μπουρλά.

  Μιλώντας στο αμερικανικό Axios, την Τετάρτη, σημείωσε πως ένα από τα βασικά ζητήματα γύρω από το παρασκεύασμα, ήταν ο τρόπος αποθήκευσής του. Ωστόσο, αυτό που βρίσκεται προ των πυλών, θα μπορεί να φυλαχθεί για μήνες σε έναν απλό καταψύκτη, αντί για τους -70 βαθμούς. "Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι είμαστε σε καλό δρόμο να το πετύχουμε", είπε ο κ. Μπουρλά.

  Τόνισε ότι έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να φυλαχθεί για μικρό χρονικό διάστημα ακόμα και σε έναν κλασικό καταψύκτη.

  "Όπως γνωρίζετε, τα εμβόλια τώρα αποθηκεύονται στους -70 βαθμούς, αλλά πλέον θα μπορούν να παραμείνουν σε απλή κατάψυξη για πάνω από ένα μήνα. Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση, η οποία παρέχει τρομερή ευελιξία για τους υγειονομικούς υπαλλήλους", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι μπορεί σύντομα να είναι διαθέσιμο το συγκεκριμένο εμβόλιο.

  Ο Μπουρλά αναφέρθηκε ακόμη και στις προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένα εμβόλιο. Η μια είναι η τιμή του, προκειμένου να μην είναι αποτρεπτικό για τον κόσμο, ενώ το δεύτερο είναι να επαρκούν για όλους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ