Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Μαϊ-2021 12:58

  De Guindos (ΕΚΤ): Πρέπει να δείξουμε προσοχή στην άρση της στήριξης για την αγορά ομολόγων

  De Guindos (ΕΚΤ): Πρέπει να δείξουμε προσοχή στην άρση της στήριξης για την αγορά ομολόγων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις μπορούν ακόμη να δανείζονται φθηνά παρά την πρόσφατη άνοδο στις αποδόσεις, αλλά η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι προσεκτική στην άρση της υποστήριξης για την αγορά ομολόγων, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Luis de Guindos.

  Με τον αριθμό των κρουσμάτων να μειώνεται και την οικονομία της ευρωζώνης να ανοίγει σταδιακά, οι επενδυτές έχουν ξεκινήσει να συντελούν σε μια μείωση στον ρυθμό αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ, προκαλώντας άνοδο στο κόστος δανεισμού στις αγορές τις τελευταίες εβδομάδες.

  Ο De Guindos τόνισε πως το τωρινό επίπεδο των αποδόσεων των ομολόγων εξακολουθεί να συμβάλλει σε "ευνοϊκές” συνθήκες χρηματοδότησης -η ΕΚΤ μιλάει για ένα επίπεδο κόστος δανεισμού με το οποίο είναι άνετη.

  "Το τρέχον επίπεδο των αποδόσεων επιτρέπουν στις συνθήκες χρηματοδότησης των κυβερνήσεων καθώς και για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, να είναι ευνοϊκές”, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο de Guindos.

  Αλλά επαναδιατύπωσε την έκκληση του για προσοχή σε ό,τι αφορά στην απόσυρση του προγράμματος τόνωσης.

  "Πρέπει να είναι σταδιακή, πρέπει να είναι συνετή, πρέπει να είναι παράλληλα με την εξέλιξη της ανάκαμψης της οικονομίας”, δήλωσε ο de Guindos.

  "Η προσωπική μου άποψη είναι πως πρέπει να είμαστε στην πλευρά της σύνεσης. Είναι πολύ καλύτερο να είμαστε συνετοί από το να είμαστε πολύ επιθετικοί αναφορικά με τη σταδιακή κατάργηση των μέτρων στήριξης”.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ