Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 19-Μαϊ-2021 10:16

  Το Βερολίνο απαγόρευσε τρεις οργανώσεις που συνδέονται με την Χεζμπολάχ

  Το Βερολίνο απαγόρευσε τρεις οργανώσεις που συνδέονται με την Χεζμπολάχ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το Βερολίνο απαγόρευσε τρεις οργανώσεις που κατηγορούνται για την συγκέντρωση δωρεών στη Γερμανία για την υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

  Η αστυνομία πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί επιδρομές και έρευνες σε διάφορες εγκαταστάσεις σε 7 γερμανικά κρατίδια, διευκρίνισε εκπρόσωπος του υπουργείου σε μήνυμά του στο Twitter.

  "Αυτοί που υποστηρίζουν την τρομοκρατία δεν θα είναι ασφαλείς στη Γερμανία. Ασχέτως της μορφής που παίρνουν οι υποστηρικτές, αυτοί δεν θα βρίσκουν μέρος ή καταφύγιο στη χώρα μας", σημείωσε ο εκπρόσωπος.

  Η Γερμανία απαγόρευσε τον περσινό Μάρτιο τις δραστηριότητες της Χεζμπολάχ στο έδαφός της και την χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση.

  Οι τρεις ενώσεις που απαγορεύτηκαν είναι οι "Deutsche Libanesische Familie", "Menschen für Menschen" όπως και η "Gib Frieden" και η απόφαση για την απαγόρευσή τους είχε ήδη ληφθεί από τις 15 Απριλίου.

  Αυτές κατηγορούνται για την συλλογή δωρεών για "οικογένειες μαρτύρων" της Χεζμπολάχ στον Λίβανο υπό το πρόσχημα θρησκευτικών και ανθρωπιστικών σκοπών στη Γερμανία, προωθώντας εν τέλει επιθέσεις στο Ισραήλ.

  Ο σκοπός των οργανώσεων αυτών ήταν να προωθήσουν τον αγώνα της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, κάτι το οποίο αντιβαίνει στην ιδέα της διεθνούς κατανόησης, σύμφωνα με το υπουργείο.

  Η υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας υπολογίζει ότι υπάρχουν περίπου 1.050 μέλη της Χεζμπολάχ και υποστηρικτές της αυτήν τη στιγμή στη χώρα.

  Αυτοί δεν συνιστούν επίσημη οργάνωση στη Γερμανία, αλλά εργάζονται ανεπισήμως, συγκεντρώνοντας χρήματα, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, σύμφωνα με αξιωματούχους της ασφάλειας.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ