Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Μαϊ-2021 19:47

  Η Tal Apparel "βλέπει" σαμποτάζ πίσω από την πτώχευση της Brooks Brothers και μηνύει την οικογένεια Del Vecchio

  Η Tal Apparel "βλέπει" σαμποτάζ πίσω από την πτώχευση της Brooks Brothers και μηνύει την οικογένεια Del Vecchio
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Δανάης Μαραγκουδάκη

  Για "σαμποτάζ" κατηγορείται η οικογένεια Del Vecchio ιδιοκτήτρια της εταιρείας ρούχων Brooks Brothers η οποία κήρυξε πτώχευση τον περασμένο Ιούλιο.

  Η Tal Apparel, αλυσίδα ρούχων με έδρα το Χονγκ Κονγκ και μέτοχος μειοψηφίας στην Brooks Brothers, κατέθεσε μήνυση σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατά του Claudio Del Vecchio (πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Brooks Brothers), του γιου του Matteo Del Vecchio (διοικητικός προϊστάμενος και μέλος ΔΣ) και της εταιρείας Delfin που ελέγχει τις επενδύσεις της οικογένειας σε EssilorLuxottica, Mediobanca και Generali.

  Οι Κινέζοι κατηγορούν την ιταλική οικογένεια ότι "επέλεξε” τον δρόμο της πτώχευσης "σαμποτάροντας” πιθανές ευκαιρίες διάσωσης ώστε να μη χρειαστεί να πληρώσουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στον μοναδικό "εξωτερικό” επενδυτή της Brooks Brothers.

  "Οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς και αναμένουμε από το δικαστήριο να απορρίψει την υπόθεση", ανέφερε στους FT πρόσωπο από το περιβάλλον των Claudio και Matteo Del Vecchio.

  Στη μήνυση που κατέθεσε στις 17 Μαΐου 2021 η TAL διεκδικεί από την οικογένεια Del Vecchio περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια σε ζημιές. 

  Όπως αναφέρεται στη μήνυση: "Οι Del Vecchio παραβίασαν τις υποχρεώσεις τους και έκαναν κατάχρηση της θέσης εξουσίας τους στην Brooks Brothers βάζοντας τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα πάνω από αυτά της Εταιρείας. Το 2019 αρνήθηκαν να εξετάσουν προσφορές για την εξαγορά της Brooks Brothers, οι οποίες θα απέδιδαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στους μετόχους της Brooks Brothers - συμπεριλαμβανομένης της TAL - επειδή οι προσφορές αυτές θα υποχρέωναν τους Del Vecchio να πληρώσουν εκατομμύρια δολάρια αποζημιώνοντας την TAL για την επένδυσή της”.

  Η Tal είχε ανακοινώσει ότι προχώρησε στην επένδυση ύψους 100 εκατ. δολ. στην Brooks Brothers το 2016 αφότου οι Claudio και Matteo Del Vecchio είχαν δεσμευτεί να αποζημιώσουν την κινέζικη εταιρεία σε περίπτωση που πουλήσουν την Brooks Brothers σε τιμή μικρότερη από τα 652 εκατομμύρια δολ. στα οποία την αγόρασαν.

  "Για να αποφευχθεί η προσωπική ευθύνη εκατομμυρίων δολαρίων έναντι της TAL, η οικογένεια Del Vecchio αρνήθηκε να εξετάσει την πώληση της Brooks Brothers, εκτός εάν η TAL συμφωνούσε να μειώσει ή να παραιτηθεί του δικαιώματος της. Όταν η TAL αρνήθηκε να εγκαταλείψει τα συμβατικά της δικαιώματα, οι Del Vecchio απείλησαν να "τζογάρουν" οδηγώντας την Brooks Brothers σε πτώχευση και πουλώντας την Εταιρεία στο πλαίσιο αυτών των διαδικασιών, με την εσφαλμένη πεποίθηση ότι μια τέτοια κίνηση θα τους επέτρεπε να παρακάμψουν τις υποχρεώσεις τους προς την TAL. Οι Del Vecchio έκαναν πράξη την απειλή τους, αναγκάζοντας την Εταιρεία να υποβάλει αίτηση πτώχευσης”, σημειώνει η κινέζικη εταιρεία.

  Και καταλήγει: "Τώρα, ως αποτέλεσμα των ενεργειών των Del Vecchio, η Brooks Brothers πουλήθηκε πολύ πιο χαμηλά από την τιμή που είχε οριστεί στις προσφορές του 2019, η συμμετοχή της TAL έχει εκμηδενιστεί και οι Del Vecchio παραβίασαν τις εμπιστευτικές και συμβατικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην TAL”.

  Η Brooks Brothers - πρωτοπόρος στα μπλουζάκια polo και στις γυαλιστερές βερμούδες - υπέβαλε αίτημα υπάγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας τον Ιούλιο του 2020. Η εταιρεία λιανικής πώλησης ενδυμάτων, που μέτρησε περισσότερα από 200 χρόνια ζωής, μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έντυσε 40 Προέδρους των ΗΠΑ και αμέτρητους τραπεζίτες. Είναι εξάλλου από τις πρώτες εταιρείες που εισήγαγαν το casual look στο γραφείο. 

  Σημειώνεται ότι η Brooks Brothers πέρασε στα χέρια των Authentic Brands Group (ABG) και SPARC Group (SPARC) στα τέλη Σεπτεμβρίου.

  Δείτε τη μήνυση της TAL σε βάρος της οικογένειας Del Vecchio στη δεξιά στήλη "Σχετικά Αρχεία".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ