Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Μαϊ-2021 15:50

  Μεγάλο πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό: Ρωσικές αεροπορικές εταιρείες "παγώνουν" τις πτήσεις

  Μεγάλο πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό: Ρωσικές αεροπορικές εταιρείες "παγώνουν" τις πτήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 Airlines ακολούθησε την Τρίτη την Aeroflot στην απόφασή της να ακυρώσει πτήσεις προς την Τουρκία εν μέσω αναμονής των κυβερνητικών αποφάσεων για άρση των περιορισμών πτήσεων που έχουν θεσπιστεί λόγω πανδημίας, σύμφωνα με το Reuters.

  Σημειώνεται πως η Τουρκία αποτελεί έναν προορισμό για εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες κάθε χρόνο και η απόφαση της Μόσχας να "παγώσει" τις πτήσεις μέχρι την 1η Ιουνίου λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού έχει πλήξει την τουρκική τουριστική βιομηχανία.

  Ωστόσο, η αβεβαιότητα σχετικά με το εάν η ρωσική κυβέρνηση θα παρατείνει την περίοδο περιορισμού οδήγησε στην απόφαση των αεροπορικών εταιρειών να αναστείλουν τις πτήσεις πέρα από την 1η Ιουνίου.

  "Έχουμε σταματήσει τις πωλήσεις και ακυρώσαμε όλες τις πτήσεις προς την Τουρκία για τον Ιούνιο, με εξαίρεση δύο πτήσεις την εβδομάδα που επιτρέπονται από την ειδική ομάδα της ρωσικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ώστε να μην διαταραχθούν οι επιβάτες λόγω πιθανών ακυρώσεων", ανέφερε η Aeroflot σε χθεσινή της ανακοίνωση.

  Μια ημέρα αργότερα, η S7 Airlines δήλωσε ότι είχε ακυρώσει όλες τις πτήσεις προς την Τουρκία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με την ικανότητά της να πραγματοποιεί πτήσεις εκεί.

  "Θα είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις πωλήσεις μόλις σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και επαναληφθούν εκ νέου οι πτήσεις", αναφέρει η αεροπορική εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

  Μια πηγή της αεροπορικής βιομηχανίας δήλωσε στο Reuters ότι η Ρωσία έχει αποφασίσει να παρατείνει την απαγόρευση πτήσεων προς την Τουρκία έως τις 30 Ιουνίου, αλλά η ειδική ομάδα της ρωσικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανέφερε ότι δεν επιβεβαίωσε ότι έχει ληφθεί μια τέτοια απόφαση.

  Μια άλλη πηγή δήλωσε στο Reuters ότι η Μόσχα δεν έχει ακόμη αποφασίσει για την επανέναρξη πτήσεων προς την Τουρκία, όπου περίπου 500.000 Ρώσοι ταξίδεψαν το α' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τη Ρωσική Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων.

  Η απόφαση της Ρωσίας να "παγώσει" τις πτήσεις έχει πληγώσει την τουρκική τουριστική βιομηχανία, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη σταθερή εισροή Ρώσων τουριστών, αναφέρει το δημοσίευμα.

  "Δεν υπάρχει άλλη αγορά που να αντικαθιστά τη ρωσική", δήλωσε ο Cem Polatoglu, γενικός διευθυντής της Andiamo Tour με έδρα την Κωνσταντινούπολη. "Η απόφαση (για διακοπή πτήσεων) επηρεάζει σοβαρά τις πωλήσεις κατά την περίοδο αιχμής Ιουλίου-Αυγούστου."

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ