Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Μαϊ-2021 14:54

  Πούτιν: Έρχεται σύντομα το 4ο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού

  Πουτιν
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι η Ρωσία θα έχει σύντομα διαθέσιμο το τέταρτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

  "Το τέταρτο εμβόλιο θα τεθεί σύντομα σε κυκλοφορία και το εμβολιαστικό πρόγραμμα παίρνει ώθηση", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος την Τρίτη σε τελετή παρουσίασης διαπιστευτηρίων από πρεσβευτές ξένων κρατών, υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσία έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει τρία δικά της αποτελεσματικά εμβόλια.

  Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, ο Πούτιν κάλεσε τις χώρες του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθώς και άλλα κράτη για συνεργασία προς την καταπολέμηση της πανδημίας. "Η Ρωσία ενδιαφέρεται για συνεργασία με ξένους εταίρους για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πανδημίας", ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος. "Η ειρήνη, η ασφάλεια και η βιώσιμη διεθνής ανάπτυξη μπορούν να διασφαλιστούν μόνο μέσω των προσπαθειών ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας", πρόσθεσε ο ίδιος.

  Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, "η επιδημία αποτελεί μια πραγματική δοκιμασία για καθολικές ανθρώπινες αξίες όπως η αλληλεγγύη, η αμοιβαία βοήθεια και ο ανθρωπισμός". "Η χώρα μας παρέχει στοχοθετημένη βοήθεια σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλες τις ηπείρους, μοιραζόμαστε την εμπειρία μας και βοηθάμε στη δημιουργία της παραγωγής εγχώριων φαρμάκων, δήλωσε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι "μέχρι στιγμής κανείς εκτός από τη Ρωσία δεν το κάνει αυτό. "Μαζί με άλλες χώρες, εργαζόμαστε για να ξεπεράσουμε τις μακροπρόθεσμες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας"

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ