Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Μαϊ-2021 13:35

  Σιγκαπούρη: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών

  Σιγκαπούρη: Εγκρίθηκε η χρήση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.44

  Η Σιγκαπούρη ενέκρινε τη χρήση του εμβολίου κατά του κορονοϊού των Pfizer/BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας την Τετάρτη σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

  Σημειώνεται πως προηγουμένως, μόνο άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω είχαν τη δυνατότητα να λάβουν το εμβόλιο. Παράλληλα, το εμβόλιο της Moderna χορηγείται μόνο σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω.

  "Τα δεδομένα έδειξαν ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech παρουσίασε υψηλή αποτελεσματικότητα σύμφωνα με αυτήν που παρατηρείται στον ενήλικο πληθυσμό", ανέφερε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

  Η Σιγκαπούρη ανακοίνωσε επίσης ότι τα άτομα ηλικίας μεταξύ 40 και 44 ετών θα κληθούν να εμβολιαστούν από αύριο Τετάρτη.

  "Η προσφορά εμβολίων έρχεται σε σταθερό ρυθμό, αλλά παραμένει περιορισμένη λόγω της υψηλής διεθνής ζήτησης", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

  Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο στο να ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού έως το τέλος του έτους "εάν οι προμήθειες φτάσουν όπως έχει προγραμματιστεί".

  Από τις 17 Μαΐου, η Σιγκαπούρη έχει χορηγήσει περισσότερα από 3,4 εκατ. δόσεις του εμβολίου ενώ τουλάχιστον 1,4 εκατ. άτομα έχουν εμβολιαστεί πλήρως, δηλαδή και με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

  Διαβάστε ακόμα: 

  ΗΠΑ: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των παιδιών 12 με 15 ετών

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ