Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Μαϊ-2021 13:17

  Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη τριμήνου της Generali

  Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη τριμήνου της Generali
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υψηλότερα των εκτιμήσεων διαμορφώθηκαν τα κέρδη α΄ τριμήνου της μεγαλύτερης ασφαλιστικής της Ιταλίας, χάρη στη θετική συμβολή των δραστηριοτήτων διαχείρισης assets και των ασφαλειών πλην ζωής.

  Η Generali τόνισε τον Νοέμβριο ότι στόχο έχει να γινει κορυφαία στον τομέα της διαχείρισης assets, όπου τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 46% στο α΄ τρίμηνο, στα 136 εκατ. ευρώ.

  Η εταιρεία επαναδιατύπωσε ότι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της διαχείρισης assets ήταν μεταξύ των προτεραιοτήτων και επίσης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εντοπίζει επενδυτικές ευκαιρίες.

  Τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,6 δισ. ευρώ στο τρίμηνο, υψηλότερα 11% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και υψηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων για 1,48 δισ. ευρώ.

  Τα καθαρά κέρδη επίσης διαμορφώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων στα 802 εκατ. ευρώ, έναντι των 113 εκατ. ευρώ πιο από ένα χρόνο, όταν είχαν επηρεαστεί από την πανδημία.

  Οι νέες δραστηριότητες ασφαλειών ζωής, αυξήθηκαν 13,2% στα 12,4 δισ. ευρώ, κυρίως χάρη στην ανάπτυξη των προϊόντων που συνδεόταν με τη μονάδα, τα οποία αυξήθηκαν 23,1%.

  Ο δείκτης φερεγγυότητας της Generali, διαμορφώθηκε στο 234% στο τέλος Μαρτίου, υψηλότερα από το 224% στο τέλος του Δεκεμβρίου, και παρέμεινε υψηλότερα του 230% μέχρι την Παρασκευή.

  Η εταιρεία επιβεβαίωσε τους στόχους του τρέχοντος σχεδίου της και αναμένει αύξηση των κερδών ανά μετοχή 6%-8% στο διάστημα 2018-2021.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ