Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Μαϊ-2021 11:38

  Iliad: Μικρότερη του αναμενόμενου η αύξηση των εσόδων, σε χαμηλό έτους η μετοχή, -8%

  Iliad: Μικρότερη του αναμενόμενου η αύξηση των εσόδων, σε χαμηλό έτους η μετοχή, -8%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο όμιλος τηλεπικοινωνιών Iliad ανακοίνωσε ελαφρώς χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν αύξηση εσόδων, και τόνισε ότι θα αναθεωρήσει τον στόχο για τις ταμειακές ροές  καθώς εντείνει τις δαπάνες σε δίκτυα 5G, στέλνοντας τις μετοχές της σε πτώση.

  Η εταιρεία, που ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Xavier Niel, ανακοίνωσε αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων κατά 5% σχεδόν για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

  Αναλυτές της Credit Suisse και της JP Morgan τονίζουν πως τα στοιχεία για τη βασική γαλλική αγορά και για την Ιταλία, ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν, ενώ αυτά της Πολωνία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

  Η μετοχή της Iliad υποχωρεί 8% σε χαμηλό ενός έτους, στα 139,4 ευρώ.

  Η εταιρεία τόνισε πως θα επανεξετάσει τον στόχο για τις ταμειακές ροές του 2021 στη Γαλλία, προκειμένου να ενισχύσει τις δαπάνες σε δίκτυα 5G στη χώρα, όπου παρουσίασε την φθηνότερη προσφορά των τεσσάρων βασικών παρόχων στα τέλη του προηγουμένου έτους.

  Για να ενισχύσει τις δαπάνες της, η γαλλική εταιρεία πούλησε το 20% που κατέχει στην On Tower France, το οποίο αποτιμάται στα 600 εκατ. Ευρώ το ελάχιστο.

  Η Iliad προηγουμένως ανέμενε γαλλικές ταμειακές ροές περί τα 900 εκατ. Ευρώ αυτό το έτος, τονίζοντας ότι θα δώσει νέο στόχο τον Σεπτέμβριο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ