Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Μαϊ-2021 11:38

  DP Eurasia: Αύξηση 48,7% στις πωλήσεις πίτσας το α' τετράμηνο με "καύσιμο" την αύξηση της ζήτησης από Τουρκία

  DP Eurasia: Αύξηση 48,7% στις πωλήσεις πίτσας το α' τετράμηνο με "καύσιμο" την αύξηση της ζήτησης από Τουρκία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η DP Eurasia, η οποία έχει το franchise της Domino’s Pizza στην Τουρκία και τη Ρωσία, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 48,7% το α' τετράμηνο του 2021 σε σχέση με πέρσι λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για κατ'οίκον παραδόσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ιδιαίτερα στην Τουρκία.

  Οι πωλήσεις στα καταστήματα του Ομίλου και τα καταστήματα franchise αυξήθηκαν στα 661,6 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (79,42 εκατομμύρια δολάρια) για το α' τετράμηνο του 2021, με αύξηση 65,1% στην Τουρκία και 18,5% στη Ρωσία.

  Η DP Eurasia ανέφερε ότι είδε "άνευ προηγουμένου" ζήτηση στην Τουρκία, με αύξηση 76,8% τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, με ώθηση τα delivery και την προσωρινή μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε 1% από 8%.

  "Τα αυξανόμενα περιοριστικά μέτρα που αντιμετωπίσαμε στην Τουρκία δεν επηρέασαν αρνητικά τις επιχειρηματικές επιδόσεις και συνεχίζουμε να επωφελούμαστε από την  μετατόπιση στις κατ'οίκον παραδόσεις", δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Aslan Saranga.

  Στη Ρωσία, ο όμιλος σημείωσε ανάπτυξη 21,2% τον Μάρτιο και τον Απρίλιο σε σύγκριση με 6,4% τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

  Οι διαδικτυακές πωλήσεις ως ποσοστό των πωλήσεων delivery διαμορφώθηκαν στο 73,4% και στο 92,3% στην Τουρκία και τη Ρωσία αντίστοιχα, ανέφερε η DP Eurasia.

  Η εταιρεία πρόσθεσε ότι αναμένει το προσαρμοσμένο EBITDA για ολόκληρο το 2021 να κυμανθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες. Η DP Eurasia επανέλαβε τον Μάρτιο τις προβλέψεις της για το 2021, σημειώνοντας ότι αναμένει αύξηση 12-15% για το έτος στη Ρωσία και 21-25% στην Τουρκία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ