Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Μαϊ-2021 11:13

  Το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο απορρίπτει καταγγελία ενάντια στις αγορές ομολόγων της ΕΚΤ

  Το ανώτατο γερμανικό δικαστήριο απορρίπτει καταγγελία ενάντια στις αγορές ομολόγων της ΕΚΤ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε την Τρίτη καταγγελία κατά του Προγράμματος Αγοράς Δημόσιου Τομέα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ύψους 2,4 τρισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέροντας ότι η ΕΚΤ απέδειξε την καταλληλότητα του σχεδίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Το δικαστήριο είχε αποφανθεί τον περασμένο Μάιο ότι οι νομοθέτες απέτυχαν να ασκήσουν επαρκή έλεγχο στην Bundesbank, η οποία αγοράζει ομόλογα για λογαριασμό της ΕΚΤ, και διέταξε τη γερμανική κεντρική τράπεζα να εγκαταλείψει το πρόγραμμα, εκτός εάν η ΕΚΤ παράσχει νέα αιτιολόγηση που αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα ήταν απαραίτητο και κατάλληλο.

  Μετά την απόφαση αυτή, η ΕΚΤ παρείχε σωρεία εγγράφων στη γερμανική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο, τα οποία αποδέχθηκαν τα επιχειρήματά της.

  "Οι αιτήσεις είναι...αβάσιμες, δεδομένου ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Bundestag εξέτασαν ουσιαστικά και αξιολόγησαν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής που έλαβε η ΕΚΤ...συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της αναλογικότητας", ανέφερε το δικαστήριο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ