Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 18-Μαϊ-2021 10:13

  Βρετανία: Νέα πτώση στο ποσοστό της ανεργίας, στο 4,8%

  Βρετανία: Νέα πτώση στο ποσοστό της ανεργίας, στο 4,8%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέα πτώση σημείωσε το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία για άλλη μια φορά, και διαμορφώθηκε στο 4,8% στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα βρισκόταν σε αυστηρό lockdown, και οι προσλήψεις αυξήθηκαν περαιτέρω τον Απρίλιο.

  Οι οικονομολόγοι ανέμεναν η ανεργία να παραμείνει στο 4,9%.

  Τα στοιχεία ενισχύουν τις ενδείξεις ότι η αγορά εργασίας της Βρετανίας δεν έχει πληγεί τόσο σοβαρά όσο αναμενόταν από την πανδημία, εν μέρει εξαιτίας του τεράστιου προγράμματος επιδότησης των θέσεων εργασίας.

  Ο αριθμός των ανθρώπων σε απασχόληση αυξήθηκε κατά 84.000 στο α΄ τρίμηνο του 2021, στην πρώτη αύξηση από την έναρξη της κρίσης του κορονοϊού και σε μια ισχυρότερη αύξηση από τις μέσες εκτιμήσεις.

  Οι καταγεγραμμένοι ως άνεργοι μειώθηκαν κατά 121.000.

  Ξεχωριστά στοιχεία για τον Απρίλιο εμφάνισαν περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας με τον αριθμό των εργαζόμενων σε μισθολόγια επιχειρήσεων στη Βρετανία, να αυξάνονται κατά 97.000 από τον Μάρτιος.

  Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ότι οι εργοδότες θα δυσκολευτεί να καλύψει τα κενά που άφησαν πίσω τους πολλοί ξένοι εργαζόμενοι που δεν βρίσκονται πλέον στη χώρα μετά το κλείσιμο-άνοιγμα πολλών επιχειρήσεων εξαιτίας του κορονοϊού και του Brexit.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ