Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 17-Μαϊ-2021 11:14

  Αυξήθηκαν 47% τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ιαπωνικής τράπεζας, Mitsubishi UFJ

  Αυξήθηκαν 47% τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ιαπωνικής τράπεζας, Mitsubishi UFJ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεγαλύτερη ιαπωνική τράπεζα, Mitsubishi UFJ Financial Group ανακοίνωσε μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση (47%) στα καθαρά κέρδη στο σύνολο της χρήσης, καθώς τα κέρδη του προηγουμένου έτους επλήγησαν από τις χρεώσεις που ανέλαβε στη ΝΑ Ασία.

  Τα κέρδη για τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο, διαμορφώθηκαν στα 777 δισ. Γιεν (7,11 δισ. δολάρια) σε σχέση με στα 528.2 δισ. γιεν πριν από ένα χρόνο, ανέφερε η MUFJ σε ανακοίνωση της.

  Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 708,9 δισ. Γιεν.

  Τα κέρδη για το τρίμηνο μέχρι τον Μάρτιο, διαμορφώθηκαν στα 170 δισ. Γιεν, σε σχέση με τις ζημιές των 56,1 δισ. Γιεν στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

  Οι ιαπωνικές τράπεζες έχουν παρατηρήσει αύξηση του δανεισμού καθώς οι επιχειρήσεις έσπευσαν να δανειστούν στη διάρκεια της πανδημίας, ενώ τα χαμηλά επιτόκια και η συρρίκνωση του πληθυσμού έχει πλήξει τα κέρδη τους.

  Ο τραπεζικός δανεισμός στην Ιαπωνία αυξήθηκε 4,8% τον Απρίλιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

  Για την τρέχουσα χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2022, η τράπεζα, η οποία κατά το 20% ανήκει στην Morgan Stanley, αναμένει καθαρά κέρδη 850 δισ. Γιεν σε σχέση με τα 733 δισ. Γιεν που αναμένουν οι αναλυτές, ενώ περιμένει το πιστωτικό κόστος να διαμορφωθεί στα 350 δισ. γιεν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ