Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Μαϊ-2021 21:13

  Πρόεδρος Ασιατικής Τράπεζας Υποδομών και Επενδύσεων: Η ΑΙΙΒ επενδύει στην υγεία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

  Πρόεδρος Ασιατικής Τράπεζας Υποδομών και Επενδύσεων: Η ΑΙΙΒ επενδύει στην υγεία και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Πρόεδρος της Ασιατικής Τράπεζας Υποδομών και Επενδύσεων Jin Ligun, συμμετείχε σε συζήτηση με τον Cheng Li, Διευθυντή, John L. Thornton China Center Foreign Policy, The Brookings Institution, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
   
  Η Ασιατική Τράπεζα Υποδομών και Επενδύσεων, εκτός από υποδομές που στοχεύουν στην ανάπτυξη, επενδύει στους ανθρώπους και κυρίως στην κλιματική αλλαγή. Οι μέχρι τώρα χρηματοδοτήσεις 7 δισεκατομμυρίων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αλλά και οι χρηματοδοτήσεις της σε έργα που σέβονται το περιβάλλον το αποδεικνύουν, τόνισε ο πρόεδρος της, Jin Ligun.
   
  "Ιδρύσαμε μια επενδυτική Τράπεζα στο πρότυπο της EBRD, στο πλαίσιο των καλύτερων διεθνών πρακτικών με στόχο να βελτιώσουμε την συνδεσιμότητα μεταξύ των χωρών της Ασίας με τον υπόλοιπο κόσμο," ανέφερε ο κ. Jin.
   
  Ο κ. Jin έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην παρέμβαση του στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Μίλησε  για "ιστορικό λάθος" εάν κάποιος παραβλέψει τη συγκεκριμένη πτυχή.
   
  "Δεν υπάρχει project στην ατζέντα μας που χρησιμοποιεί άνθρακα. Όλα τα έργα μας στοχεύουν στη μείωση της επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή."
   
  Η ΑΙΙΒ σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους Οργανισμούς έχει συμφωνήσει σε συγχρηματοδοτήσεις της τάξης των 13 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
   
  "Μόνο ένα έθνος υγιές μπορεί να είναι και παραγωγικό," τόνισε ο Πρόεδρος της ΑΙΙΒ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ