Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Μαϊ-2021 20:59

  Γερμανία: Ο Κρ. Λίντνερ επανεξελέγη πρόεδρος του FDP με 93%

  Γερμανία: Ο Κρ. Λίντνερ επανεξελέγη πρόεδρος του FDP με 93%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Κρίστιαν Λίντνερ επανεξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία πρόεδρoς του Φιλελεύθερου Kόμματος της Γερμανίας (FDP) στο συνέδριο του κόμματος που διεξήχθη διαδικτυακά. Τον ψήφισε το 93% των περίπου 600 αντιπροσώπων του συνεδρίου. Τον καταψήφισαν 31 σύνεδροι, ενώ 11 απείχαν.

  Ο 42χρονος Λίντνερ είναι ηγέτης του Φιλελεύθερου κόμματος από το 2013.

  Στην ομιλία του πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ο Λίντνερ τάχθηκε μεταξύ άλλων υπέρ "της ενίσχυσης της οικονομίας της αγοράς στη Γερμανία". Είπε ότι "η οικονομική βάση σε αυτή τη χώρα υπέστη σημαντική ζημιά τα τελευταία χρόνια και η ζημιά διευρύνθηκε από την πανδημία του κορονοϊού. Η οικονομική βάση όμως αποτελεί τον κινητήρα της χώρας. Μόνο εάν η Γερμανία είναι οικονομικά σε καλό επίπεδο θέση, μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς οι μεγάλες κοινωνικές και οικολογικές προκλήσεις του μέλλοντος".

  Ο Λίντνερ κατηγόρησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι "έθεσε σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή με την πολιτική που άσκησε κατά την διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Η επιβολή γενικού lockdown είχε υψηλό τίμημα. Οι κοινωνικοί κίνδυνοι δεν ελήφθησαν επαρκώς υπόψη. Το φιλελεύθερο πνεύμα της Γερμανίας παραμορφώθηκε".

  Στο σχέδιο του προεκλογικού προγράμματος, το οποίο εκπόνησε το προεδρείο του FDP, περιλαμβάνεται "η μεταρρύθμιση των υπηρεσιών οι οποίες κατά την πανδημία αποδείχθηκαν γραφειοκρατικά παράλυτες". Επιπλέον, το κόμμα ζητά "φοροελαφρύνσεις για επιχειρήσεις και πολίτες, εκσυγχρονισμό του συστήματος παροχών γήρατος, καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και ενίσχυση της ψηφιοποίησης".

  Μετά από τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση ο ηγέτης του FDP θέλει να επαναφέρει το κόμμα του στην εξουσία το φθινόπωρο ως "εγγυητής του κέντρου".Οι δημοσκοπήσεις φέρουν το FDP να έχει πλέον διψήφιο ποσοστό με ανοδική τάση.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ