Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Μαϊ-2021 19:06

  Η αμερικανική Delta Air Lines θα προσλαμβάνει πλέον μόνο εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού

  Η αμερικανική Delta Air Lines θα προσλαμβάνει πλέον μόνο εμβολιασμένους κατά του κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αμερικανική αεροπορική Delta Air Lines θα απαιτεί πλέον από κάθε νέο εργαζόμενο τον οποίο θα προσλαμβάνει να έχει εμβολιαστεί έναντι της Covid-19, σε μια προσπάθεια να προστατέψει τους υπαλλήλους και τους πελάτες της, καθώς η ζήτηση για εσωτερικές πτήσεις στις ΗΠΑ συνεχίζει να ανακάμπτει δυναμικά.

  Ο αερομεταφορέας, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, "έχει κάνει μεγάλα βήματα προς την επίτευξη ανοσίας της αγέλης", μια πορεία την οποία θέλει να συνεχίσει με το νέο μέτρο το οποίο λαμβάνει, όπως ανακοίνωσε. Ο εμβολιασμός δεν καθίσταται υποχρεωτικός για τους ήδη εργαζόμενους στην εταιρεία, ωστόσο άνω του 60% των υπαρχόντων υπαλλήλων της εταιρείας έχει εμβολιαστεί.

  "Πρόκειται για σημαντική κίνηση για την προστασία των ανθρώπων και των πελατών μας, ώστε να εξασφαλίσουμε μια λειτουργία με όρους ασφάλειας καθώς η ζήτηση ανακάμπτει", τονίζει η αεροπορική εταιρεία.

  Η ανακοίνωσε έρχεται μία ημέρα αφότου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ εξέδωσε νέα οδηγία με βάση την οποία, 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, οι Αμερικανοί πολίτες μπορούν να μην κάνουν χρήση μάσκας στις περισσότερες των περιστάσεων, μολονότι σε νοσοκομεία, αεροδρόμια και αεροσκάφη, η μάσκα θα είναι και πάλι απαραίτητη.

  Η νέα πολιτική της Delta θα ισχύει από τις 17 Μαΐου και θα επιτρέπονται εξαιρέσεις, οι οποίες θα συνδέονται με ιατρικούς λόγους.  Υπάλληλοι οι οποίοι δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα μπορούν να αποκλείονται από διεθνείς πτήσεις.

  Η American Airlines Group δεν έχει καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, ωστόσο παρέχει μία επιπλέον ημέρα άδειας το 2022 και 50 δολάρια επιπλέον αμοιβή σε όποιον υπάλληλό της εμβολιαστεί.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ