Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Μαϊ-2021 16:47

  Mester (Cleveland Fed): Δεν είναι ώρα για αλλαγές στην πολιτική της Fed, φυσιολογική η μεταβλητότητα στους μακροοικονομικούς δείκτες

  Mester (Cleveland Fed): Δεν είναι ώρα για αλλαγές στην πολιτική της Fed, φυσιολογική η μεταβλητότητα στους μακροοικονομικούς δείκτες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πολιτική της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) είναι ορθή αυτή τη στιγμή,  τόνισε η πρόεδρος του παραρτήματος της Fed στο Cleveland, Loretta Mester, η οποία εμφανίστηκε καθησυχαστική για τα "σημάδια" από τους μακροοικονομικούς δείκτες στις ΗΠΑ.

  Όπως είπε, η μεταβλητότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου επανεκκίνησης της οικονομίας είναι φυσιολογική.

  "Η μεταβλητότητα από μήνα σε μήνα είναι κάτι που έπρεπε να περιμένουμε", τόνισε η πρόεδρος της Cleveland Fed σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg. "Στην πραγματικότητα, βρισκόμαστε στην αρχή της φάσης ανάκαμψης που σηματοδοτεί η γενική χορήγηση των εμβολίων κατά του κορονοϊού στον πληθυσμό και νομίζω ότι θα πρέπει απλώς να περιμένουμε και να είμαστε υπομονετική, επιτρέποντας στην ανάκαμψη να συνεχίσει την πορεία της".

  Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα στις ΗΠΑ έδειξαν μια απροσδόκητη στασιμότητα τον Απρίλιο, μετά την σημαντική αύξηση του Μαρτίου. Η εικόνα αυτή έρχεται σε αντίθεση με την ισχυρά ανοδική πορεία των τιμών καταναλωτή και παραγωγού η οποία ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

  "Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό σημείο όσον αφορά την πολιτική μας αυτή τη στιγμή και θα την αναπροσαρμόζουμε όπως απαιτείται, ανάλογα με την πραγματική πορεία της ανάκαμψης", σημείωσε η Mester. "Δεν είναι αυτή η στιγμή για οποιαδήποτε αναπροσαρμογή πολιτικής. Είναι η ώρα της πολύ προσεκτικής αναμονής προκειμένου να δούμε το πώς εξελίσσεται η ανάκαμψη".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ