Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Μαϊ-2021 12:20

  Milorad Dodik: Η Ευρώπη δεν έδειξε ευαισθησία στο πρόβλημα που ονομάζεται Βοσνία- Ερζεγοβίνη

  Dodik Πρόεδρος Συλλογικής Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Milorad Dodik Πρόεδρος της Συλλογικής Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ανέφερε πως "η πιο αποτελεσματική πορεία της Βοσνίας προς την ΕΕ είναι ο διαχωρισμός και η ανεξάρτητη εκπλήρωση των προϋποθέσεων ένταξης", τονίζοντας χαρακτηριστικά πως "εάν αυτό το είχαμε κάνει πριν από 10  ή 15  χρόνια, θα ήμασταν ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση".
   
  Παράλληλα ο κ. Dodik εκτίμησε πως δυστυχώς υπάρχουν διπλά δεδομένα από την πλευρά της ΕΕ όσον αφορά τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και πως η χώρα του προσπαθεί να υπερασπίσει τα δικαιώματά της διεθνή πολιτική σκηνή.
   
  Πρόσθεσε πως δυστυχώς έχει μειωθεί το momentum των πολιτών προς την ευρωπαϊκή οικογένεια, εξαιτίας της καθυστέρησης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ, της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως "οι προϋποθέσεις για να ενταχθούμε στην ΕΕ έχουν αλλάξει και έχουν γίνει πιο δύσκολες. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ανέφερε ο πρόεδρος Dodik, και δυστυχώς η διεθνής κοινότητα και οι αντιπρόσωποί της έχουν προτείνει λύσεις που είναι λάθος.
   
  Ο Milorad Dodik ανέφερε για τη διεθνή κοινότητα πως οποιαδήποτε παρέμβασή της στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη ήταν πάντα υπέρ μιας πλευράς, κυρίως των μουσουλμάνων. Τόνισε πως η πιο αποτελεσματική πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο διαχωρισμός και η ανεξάρτητη εκπλήρωση των προϋποθέσεων ένταξης.
   
  Κλείνοντας εξέφρασε τη λύπη του καθώς η Ευρώπη "δεν έδειξε ευαισθησία στο πρόβλημα που ονομάζεται Βοσνία- Ερζεγοβίνη, διότι κανείς δεν θέλει να δει και να παραδεχθεί πως η Βοσνία-Ερζεγοβίνη έχει αποτύχει".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ