Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Μαϊ-2021 14:12

  Η Κίνα καλεί τον ΟΗΕ να βάλει τέλος στις βιαιότητες στο Ισραήλ

  Η Κίνα καλεί τον ΟΗΕ να βάλει τέλος στις βιαιότητες στο Ισραήλ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Κίνα γνωστοποίησε σήμερα τη "ζωηρή ανησυχία" της για τη στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις στη Γάζα και κάλεσε τον ΟΗΕ να επαναλάβει την υποστήριξή του σε μια λύση δύο κρατών.

  Το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι έχουν εμπλακεί σε μία από τις πιο σημαντικές κλιμακώσεις βιαιοτήτων των τελευταίων ετών.

  Η Κίνα, η οποία ασκεί αυτό το μήνα την κυκλική προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη μια κοινή δήλωση με την οποία απευθύνεται έκκληση να σταματήσουν οι συγκρούσεις.

  Όμως ορισμένες χώρες "παρεμποδίζουν" το κείμενο, υπογράμμισε μιλώντας στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Χούα Τσουνγίνγκ, χωρίς να διευκρινίσει ποιές.

  Σε δύο συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτή την εβδομάδα, οι ΗΠΑ αντιτάχθηκαν στην υιοθέτηση μιας κοινής δήλωσης, κρίνοντάς την "αντιπαραγωγική" στο στάδιο αυτό, σύμφωνα με διπλωμάτες.

  "Η Κίνα εκφράζει τη ζωηρή ανησυχία της αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους", δήλωσε η Χούα καλώντας τον ΟΗΕ να "λάβει μέτρα" για να βάλει τέλος στις συγκρούσεις.

  Μια νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας θα διεξαχθεί σήμερα.

  Η εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας υποστήριξε επίσης ότι ο ΟΗΕ πρέπει να επαναλάβει ότι "υποστηρίζει σταθερά" τη λύση των δύο κρατών για τον τερματισμό της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

  Η λύση των δύο κρατών προβλέπει τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους δίπλα σε ένα ισραηλινό κράτος.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ