Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Μαϊ-2021 09:49

  Rolls-Royce: Διατηρεί τις εκτιμήσεις για θετικές ταμειακές ροές

  Rolls-Royce: Διατηρεί τις εκτιμήσεις για θετικές ταμειακές ροές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική εταιρεία Rolls-Royce, διατήρησε τις εκτιμήσεις της για την εμφάνιση θετικών ταμειακών ροών σε κάποιο σημείο στο β΄ μισό του 2021, καθώς προχωρούν οι εμβολιασμοί και οι ταξιδιώτες επιστρέφουν στις ταξιδιωτικές τους συνήθειες.

  Από την αρχή του έτους, η εταιρεία τόνισε πως οι λειτουργικές και χρηματοοικονομικές επιδόσεις ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεων, υποδηλώνοντας την επιστροφή σε κάποιον βαθμό σταθερότητας μετά από ένα σκληρό 2020, για έναν από τους τελευταίους μεγάλους μεταποιητικούς ομίλους της Βρετανίας.

  Το μοντέλο της Rolls, με τη χρέωση των αεροπορικών εταιρειών για τον αριθμό των ωρών που πετούν οι κινητήρες της, σημαίνει ότι μεγάλο μέρος των εσόδων της μειώθηκε πέρυσι όταν σταμάτησαν τα ταξίδια.

  Μείωσε το κόστος, ανέλαβε χρέος και αύξησε τα ίδια κεφάλαια για να επιβιώσει.

  Σχεδιάζει επίσης να πουλήσει assets αξίας 2 δισ. Στερλίνων (2,8 δισ. Δολαρίων) για να βοηθηθεί στην ενίσχυση των οικονομικών της, και τόνισε πως υπήρχαν ενθαρρυντικές ενδείξεις ενδιαφερόμενων για την αγορά της ισπανικής μονάδας  ΙΤΡ Aero, από την οποία ελπίζει να εντλήσει 1,5 δισ. ευρώ.

  Στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2021, η Rolls-ROyce τονισε πως οι πτητικές ώρες των μεγάλων μηχανών διαμορφώθηκαν στο 40% των προ πανδημίας επιπέδων, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ