Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Μαϊ-2021 16:19

  Ο CEO της AstraZeneca θα λάβει μπόνους έως 2,5 φορές τον ετήσιο μισθό του

  Ο Πασκάλ Σοριό της AstraZeneca ήταν το “πουλέν” των CEO της φαρμακοβιομηχανίας - Τώρα κάθεται σε “ηλεκτρική καρέκλα”
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι μέτοχοι της βρετανο-σουηδικής AstraZeneca ενέκριναν το πακέτο αμοιβής του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Pascal Soriot με οριακή πλειοψηφία, παρά το γεγονός ότι σύμβουλοι της εταιρείας είχαν αποφανθεί ότι είναι υπερβολική.

  Μέτοχοι που εκπροσωπούν το 60,19% των δικαιωμάτων ψήφου ψήφισαν υπέρ της χορήγησης της προβλεπόμενης αμοιβής στον Soriot, του οποίου το μέγιστο δυνατό μπόνους για το 2021 διαμορφώνεται σε 2,5 φορές τις ετήσιες τακτικές αποδοχές του, έναντι 2 φορών πέρσι, όπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

  Σε επίπεδο παροχής stock options, ο CEO της AstraZeneca θα λάβει έως και 6,5 φορές τις ετήσιες τακτικές αποδοχές του, έναντι 5,5 φορών το 2020.

  Η AstraZeneca, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει αναπτύξει και διανέμει σε παγκόσμια κλίμακα ένα από τα πέντε διεθνώς αναγνωρισμένα εμβόλια (από τον ΠΟΥ) κατά της Covid-19, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως σε όλες τις ηπείρους, παρά τις πολύ σπάνιες παρενέργειες που έχουν εκδηλωθεί - με τη μορφή θρομβώσεων σε συνδυασμό με θρομβοπενία - σε ορισμένους από όσους το έχουν λάβει.

  Το εμβόλιο της Astra είναι επίσης και το λιγότερο κοστοβόρο μεταξύ των τεσσάρων βασικών εμβολίων που χρησιμοποιούνται στον δυτικό κόσμο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ