Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Μαϊ-2021 19:49

  ΗΠΑ: Ο FDA θα συνεδριάσει στις 10 Ιουνίου για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού

  Εμβόλιο κατά covid-19
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι στις 10 Ιουνίου πρόκειται να συνεδριάσει η ανεξάρτητη ομάδα των συμβούλων του προκειμένου να συζητήσει τη χρήση των εμβολίων κατά του κορονοϊού σε παιδιά.

  Η ανεξάρτητη επιτροπή του FDA δεν θα συζητήσει για συγκεκριμένα εμβόλια, όπως ανέφερε ο οργανισμός.

  "Τα εμβόλια εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό μέτρο δημόσιας υγείας για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού. Μέχρι σήμερα, ο FDA έχει εγκρίνει τρία εμβόλια κατά της COVID-19 για χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης που πληρούν τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας - δύο έχουν εγκριθεί για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω και ένα για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Αναγνωρίζουμε ότι το επόμενο κρίσιμο βήμα είναι η διάθεση εμβολίων για χρήση σε ολόκληρο τον παιδιατρικό πληθυσμό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο FDA.

  Στην ανακοίνωσή του ο FDA προσθέτει:΅”Όπως και με τις αρχικές εγκρίσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το κοινό έχει σαφή κατανόηση των προσδοκιών μας για τα δεδομένα και τις πληροφορίες που απαιτούνται για την υποστήριξη αιτημάτων άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης και αιτήσεων άδειας βιολογίας για εμβόλια που προορίζονται να αποτρέψουν την COVID-19 στα παιδιά".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ