Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 09-Μαϊ-2021 13:47

  Ερντογάν: Η Ευρώπη δεν μπορεί να διατηρήσει την ύπαρξή της χωρίς την Τουρκία

  Επίθεση φιλίας Ερντογάν μετά τον πάγο Μπάιντεν στην Τουρκία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το "καλό" του πρόσωπο αποφάσισε να δείξει σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, δίνοντας συμβουλές περί αλληλεγγύης και οραματισμού. Ο Τούρκος πρόεδρος, φυσικά, δεν παρέλειψε να τονίσει προς τους ηγέτες της ΕΕ πως η Ένωση δεν μπορεί να διατηρήσει την ύπαρξή της χωρίς τη συμβολή της Τουρκίας.

  "Το μεγαλύτερο εμπόδιο για να γίνει η ΕΕ ισχυρός παγκόσμιος παράγοντας είναι η έλλειψη στρατηγικής και οράματος", δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με το Anadolu, προσθέτοντας ότι "το μπλοκ των 27 μελών πρέπει να επανεξετάσει τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων, καθώς χρειάζεται μια νέα θεσμική δομή και ένα νέο όραμα".

  Σημειώνοντας ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις όπως η κρίση του προσφυγικού, η ισλαμοφοβία, η ξενοφοβία, και η πανδημία του κορονοϊού, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, τα οποία απειλούν την ένωση και το μέλλον της Ευρώπης, εξαρτάται από την αλληλεγγύη και τη συνεργασία.

  "Η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΕ", πρόσθεσε ο Ερντογάν. "Είναι προφανές ότι η ΕΕ δεν μπορεί να διατηρήσει την ύπαρξή της χωρίς τη συμβολή και την υποστήριξη της χώρας μας".

  Καταλήγοντας, ο Ερντογάν είπε πως "παρά τα εμπόδια, η Τουρκία διατηρεί την αποφασιστικότητά της και τις προσπάθειές της για ένταξη στην ΕΕ"¨.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ