Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 08-Μαϊ-2021 18:05

  ΗΠΑ: Κυβερνοεπίθεση σε έναν από τους μεγαλύτερους αγωγούς βενζίνης

  ΗΠΑ: Κυβερνοεπίθεση σε έναν από τους μεγαλύτερους αγωγούς βενζίνης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Colonial Pipeline, που διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους αγωγούς βενζίνης στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του δικτύου αγωγών της μετά από κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε.

  Όπως μεταδίδει το Reuters, το δίκτυο της Colonial προμηθεύει καύσιμα από τα διυλιστήρια των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού στις πολυπληθείς ανατολικές και νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία μεταφέρει 2,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως βενζίνη, ντίζελ, καυσίμων τζετ μέσω αγωγών μήκους 5.500 μιλίων (8.850 χλμ.).

  Η εταιρεία, λοιπόν, έκλεισε τα συστήματά της για να περιορίσει την απειλή μετά την επίθεση που έγινε την Παρασκευή,  σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Αυτή η ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσουν προσωρινά οι λειτουργίες της, αλλά και να επηρεαστούν ορισμένα από τα συστήματα πληροφορικής της.

  Η Colonial ανέφερε ακόμη ότι έχει προσλάβει μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας για να ξεκινήσει έρευνα, ενώ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες ομοσπονδιακές αρχές ασφαλείας.

  Η εταιρεία δεν αναφέρει στην ανακοίνωσή της πότε θα επανεκκινήσει η λειτουργία των αγωγών της.

  "Το γεγονός ότι αυτή η επίθεση έθεσε σε κίνδυνο τα συστήματα που ελέγχουν την υποδομή του αγωγού δείχνει ότι είτε η επίθεση ήταν εξαιρετικά προηγμένη είτε τα συστήματα δεν ήταν αρκούντως ενημερωμένα και προστατευμένα", δήλωσε ο Mike Chapple, καθηγητής Πληροφορικής αλλά και πρώην συνεργάτης της NSA. "Το κλείσιμο του αγωγού στέλνει το μήνυμα ότι οι βασικές εθνικές υποδομές εξακολουθούν να είναι ευάλωτα σε κυβερνοεπιθέσεις", πρόσθεσε ο καθηγητής.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ