Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Μαϊ-2021 13:14

  Cigna: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και έσοδα του έτους

  Cigna: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και έσοδα του έτους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη και έσοδα στο σύνολο της χρήσης προχώρησε η Cigna Corp, και επαναδιατύπωσε πως αναμένει αρνητική επίδραση στα κέρδη της τάξης των 1μ,25 δολαρίων ανά μετοχή το 2021 εξαιτίας του κορονοϊού.

  Οι ανταγωνιστικές της Cigna, Unitedhealth και Anthem Inc προχώρησαν τον προηγούμενο μήνα σε αναβάθμιση των στόχων τους για τα προσαρμοσμένα κέρδη, σηματοδοτώντας εμπιστοσύνη στις δραστηριότητες τους παρά τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σε σχέση με την πανδημία.

  Για το α΄ τρίμηνο, η Cigna ανακοίνωσε πτώση 2% στα κέρδη, κυρίως εξαιτίας του υψηλότερου κόστους σε σχέση με τα τεστ, τη θεραπεία και τα εμβόλια κατά της πανδημίας.

  Το ποσοστό που δαπάνησε η εταιρεία για ιατρικές απαιτήσεις έναντι εσόδων από τα ασφάλιστρα, επιδεινώθηκε στο 81,8% στο τρίμηνο από το 78,3% πριν από έναν χρόνο.

  Οι αναλυτές ανέμεναν το ποσοστό στο 82,8%.

  Τα έσοδα της ασφαλιστικής εταιρείας υγείας, μειώθηκαν στα 1,16 δισ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου έναντι των 1,18 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

  Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 3,30 από τα 3,15 δολάρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμη ότι προχώρησε στην επαναγορά 12,7 εκατ. μετοχές, μέχρι το τέλος του α΄ τριμήνου.

  Η Cigna αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη από τις δραστηριότητες, στα 20,20 δολάρια ανά μετοχή τουλάχιστον για το 2021, υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 20 δολάρια ανά μετοχή.

  Τα προσαρμοσμένα έσοδα εκτιμώνται στα 166 δισ. δολάρια, υψηλότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 165 δισ. δολάρια.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ