Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Μαϊ-2021 10:58

  Μικρότερη του αναμενομένου η αύξηση βιομηχανικής παραγωγής Μαρτίου στη Γαλλία

  βιομηχανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η γαλλική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε λιγότερο από ό,τι αναμενόταν τον Μάρτιο, τον τελευταίο μήνα προτού η χώρα εισέλθει στο τρίτο πανεθνικό lockdown ένεκα κορονοϊού, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

  Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,8% από τον Φεβρουάριο, όταν σημείωσε μείωση 4,8%, ανέφερε η στατιστική υπηρεσία INSEE.

  Η INSEE είπε ότι η άνοδος του Μαρτίου -η οποία ήταν κάτω από το μέσο όρο των προσδοκιών του 2,0% σε δημοσκόπηση του Reuters- ήταν ευρεία, με όλους τους τομείς να κερδίζουν.

  Ανέφερε επίσης ότι η παραγωγή μειώθηκε κατά 5,9% από τον Φεβρουάριο του 2020, τον τελευταίο μήνα προτού ξεσπάσει η κρίση της πανδημίας που έπληξε τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ.

  Η κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει τους περιορισμούς τη Δευτέρα και στοχεύει να άρει όλους τους σημαντικούς περιορισμούς μέχρι τα τέλη Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 7 μ.μ. και έπειτα.

  Το εμπορικό ισοζύγιο της Γαλλίας το Μάρτιο ανήλθε στα -6,067 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με χωριστά γαλλικά τελωνειακά στοιχεία την Παρασκευή, έναντι ενός αναθεωρημένου ποσού που ανήλθε στα -5.144 δισεκατομμύρια ευρώ, για τον Φεβρουάριο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ