Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Μαϊ-2021 17:02

  Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού COVAX με 350 εκατ. δόσεις από τη Novavax

  Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού COVAX με 350 εκατ. δόσεις από τη Novavax
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Novavax Inc ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι υπέγραψε συμφωνία με τη συμμαχία εμβολίων GAVI για την παραγωγή και διανομή 350 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου της κατά του κορονοϊού σε χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εμβολιασμού COVAX.

  Η παγκόσμια πρωτοβουλία COVAX, που έχει στόχο την ισότιμη πρόσβαση των φτωχότερων χωρών στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, συνδιευθύνεται από τη συμμαχία GAVI, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations).

  Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι το Ινστιτούτο Serum της Ινδίας θα παρασκευάσει και θα παραδώσει το υπόλοιπο των 1,1 δισεκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου της κατά του κορονοϊού που προορίζονται για το πρόγραμμα COVAX, στο πλαίσιο ξεχωριστής συμφωνίας.

  Παρότι το υποψήφιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού της Novavax δεν έχει ακόμη εγκριθεί από καμία χώρα, η εταιρεία και το Ινστιτούτο Serum σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τις παραδόσεις δόσεων του εμβολίου το υρίτο τρίμηνο του 2021.

  Η Novavax ανέφερε ότι θα λάβει προκαταβολή από τη συμμαχία GAVI αργότερα αυτόν τον μήνα και πρόσθετη πληρωμή μετά το αίτημά της για άδεια επείγουσας χρήσης του εμβολίου στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

  Το Reuters ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η εταιρεία ενημέρωση την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει να παραδίδει τον υποψήφιο εμβόλιό της στο μπλοκ προς το τέλος του τρέχοντος έτους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ