Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Μαϊ-2021 16:03

  Moderna: Αύξηση κερδών πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς για το α' τρίμηνο

  Από μέσα Απριλίου οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της Moderna στη Μ. Βρετανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Moderna δήλωσε ότι το εμβόλιο της είναι 96% αποτελεσματικό σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών, σύμφωνα με τα πρώιμα στοιχεία που κυκλοφόρησαν, μαζί με τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της εταιρείας την Πέμπτη.

  Η νέα βιοτεχνολογίας δήλωσε επίσης ότι σκοπεύει να υποβάλει δεδομένα για το εμβόλιο στον FDA για πλήρη έγκριση αργότερα αυτό το μήνα. Οι πωλήσεις του επιτυχημένου εμβολίου βοήθησαν στην αύξηση του τριμηνιαίου κέρδους της Moderna.

  Η Moderna ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο κέρδη 1,2 δισ. δολάρια ή 2,84 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με τις ζημιές 124 εκατ. δολαρίων, ή 35 σεντ ανά μετοχή, το α΄τρίμηνο του 2020. Την ίδια ώρα αναλυτές που ερωτήθηκαν από τη Refinitiv ανέμεναν κέρδη 2,39 δολάρια ανά μετοχή.

  Τα έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 1,9 δισ. δολάρια για το τρίμηνο, από 8 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για έσοδα 2,0 δισ. δολαρίων.

  Το εμβόλιο ενάντια στην Covid-19 απέφερε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση.

  Η Moderna αύξησε επίσης την πρόβλεψη πωλήσεων για το 2021 για το εμβόλιό της σε 19,2 δισεκατομμύρια δολάρια, από την προηγούμενη πρόβλεψη για 18,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα έξοδα έρευνας και ανάπτυξης ήταν 401 εκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο, ανέφερε η εταιρεία, σε σύγκριση με 115 εκατομμύρια δολάρια για την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ