Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Μαϊ-2021 15:48

  ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από την έναρξη της πανδημίας οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

  Σχέδιο 3 αξόνων για τη στήριξη των ανέργων από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Λιγότεροι Αμερικανοί από ό,τι αναμενόταν υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, καθώς η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας επιταχύνεται εν μέσω μιας οικονομικής έκρηξης, η οποία τροφοδοτείται από μια ταχέως βελτιούμενη κατάσταση της δημόσιας Υγείας και τη μαζική οικονομική βοήθεια της κυβέρνησης.

  Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας ανήλθαν συνολικά σε 498.000, εποχικά προσαρμοσμένες, για την εβδομάδα που έληξε την 1η Μαΐου σε σύγκριση με 590.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, την Πέμπτη. Αυτό ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου 2020, όταν επιβλήθηκαν υποχρεωτικοί τερματισμοί μη απαραίτητων επιχειρήσεων για την επιβράδυνση του πρώτου κύματος μολύνσεων COVID-19.

  Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters είχαν προβλέψει 540.000 αιτήσεις την τελευταία εβδομάδα.

  Οι αιτήσεις ανεργίας έχουν μειωθεί από το ρεκόρ των 6,149 εκατομμυρίων στις αρχές Απριλίου 2020. Ωστόσο, είναι πολύ πάνω από το εύρος των 200.000 - 250.000 που θεωρούνται κατάλληλες για μια υγιή αγορά εργασίας.

  Οι προγραμματισμένες απολύσεις μέχρι στιγμής φέτος μειώθηκαν κατά 84% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2020. Οι αναφορές ενίσχυσαν τις προσδοκίες για έναν ακόμη θετικό μήνα ως προς την αύξηση των θέσεων εργασίας, τον Απρίλιο. Οι εκτιμήσεις κυμαίνονται από 656.000 έως και 2,1 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Το Υπουργείο Εργασίας θα δημοσιεύσει την έκθεση απασχόλησης του Απριλίου την Παρασκευή.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ