Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Μαϊ-2021 14:30

  Τράπεζα της Αγγλίας: Επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων καθώς ενισχύεται η ανάπτυξη

  Τράπεζα της Αγγλίας: Επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων καθώς ενισχύεται η ανάπτυξη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβραδύνει τον ρυθμό των αγορών ομολόγων καθώς αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την οικονομική ανάπτυξη αυτό το έτος.

  Ειδικότερα, η BoE κράτησε αμετάβλητο το βασικό της επιτόκιο στο ιστορικό χαμηλό του 0,1% και το μέγεθος του προγράμματος για τις αγορές ομολόγων στις 895 δισ. λίρες ($1,24 τρισ.), επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters.

  Την ίδια στιγμή η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων στο ύψος των 3,4 δισ. λιρών την εβδομάδα για την περίοδο μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου, από τον υφιστάμενο ρυθμό των 4,4 δισ. λιρών την εβδομάδα. 

  "Η αναμενόμενη ολοκλήρωση του προγράμματος αγορών [των ομολόγων] παραμένει αμετάβλητη. Αυτή η επιχειρησιακή απόφαση δεν θα πρέπει να ερμηνευτεί ως αλλαγή στην κατεύθυνση της νομισματικής πολιτική", σημειώνει η BoE σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

  Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα αναθεώρησε ανοδικά την εκτίμηση της για την οικονομική ανάπτυξη το 2021 στο 7,25% από 5,0% προηγουμένως. Ωστόσο, χαμήλωσε την πρόβλεψη της για το 2022 στο 5,75% από 7,25% προηγουμένως.

  Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της BoE, η βρετανική οικονομία αναμένεται να επιστρέψει στο μέγεθος που είχε πριν την πανδημία το τελευταίο τρίμηνο του 2021, νωρίτερα από την προηγούμενη εκτίμηση για το πρώτο τρίμηνο του 2022.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ