Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Μαϊ-2021 14:31

  Moderna: Στα $19,2 δισ. ανεβάζει τον πήχη για τις πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού το 2021

  Moderna: Στα $19,2 δισ. ανεβάζει τον πήχη για τις πωλήσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού το 2021
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τις πωλήσεις του εμβολίου της κατά του κορονοϊού στο σύνολο του τρέχοντος έτους προχώρησε την Πέμπτη η αμερικανική βιοτεχνολογική εταιρεία Moderna, σε μια κίνηση που αντικατοπτρίζει τη ζήτηση από χώρες που θέλουν να επιταχύνουν τα εμβολιαστικά τους προγράμματα προκειμένου να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

  Ειδικότερα, με βάση τη νέα εκτίμησή της η Moderna αναμένει ότι στο σύνολο του 2021 τα έσοδα από τις πωλήσεις του εμβολίου της θα ανέλθουν στα 19,2 δισ. δολάρια, ποσό αυξημένο κατά 4,3% σε σχέση με την πρόβλεψή της τον Φεβρουάριο, οπότε είχε θέσει τον πήχη στα 18,4 δισ. δολάρια.

  Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της αμερικανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας, η φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc ανακοίνωσε ότι αναμένει πωλήσεις ύψους 26 δισ. δολαρίων για το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού το τρέχον έτος.

  Αυτό που έχει αλλάξει σε σχέση με τον Φεβρουάριο, όπως αναφέρει το Reuters, είναι ότι οι πλούσιες χώρες στοκάρουν δόσεις εμβολίων της Moderna και των Pfizer/BioNTech μετά τα προβλήματα στην παραγωγή αλλά και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

  Σημειώνεται ότι στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης που ολοκληρώθηκε στις στις 31 Μαρτίου, το εμβόλιο της Moderna είχε πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 1,7 δισ. δολαρίων.

  Εν τω μεταξύ, η εταιρεία έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να υποβάλλει αίτημα για πλήρη έγκριση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού στις ΗΠΑ, μέσα στον μήνα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ